Menu
Verlies voor Zaterdag 2

Verlies voor Zaterdag 2

De Zaterdag 2 heeft afgelopen weekend verloren op eigen veld van GVVV.

Na het verlies van vorige week zal trainer Le Grand afgelopen week benut hebben om te schaven aan de zwakke plekken in het elftal en de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Dat er echter nog werk aan de winkel is bleek toen GVVV vanaf de aftrap al scoorde (0-1), gevolgd door een schot die keeper Roelofsen met uiterste inspanning uit de bovenhoek kon tikken. Hierna kwam Ajax beter in de wedstrijd met een schot naast van Akoy en een corner die rakelings over ging.

Na een kwartier een grote kans voor Ronday die zijn schot door keeper Van der Klift gestopt zag. Hieruit bleek al dat de thuisploeg eindelijk beter in de wedstrijd zat hetgeen onderstreept werd door de gelijkmaker van Okay, die een ingooi van Promes fraai in het doel deponeerde met een schot uit de draai (1-1).

Hierna moesten we lange tijd wachten op de volgende kans. Ronday gaf de bal aan Okay, die naast schoot. Ook GVVV mocht daarna aanleggen, maar deze poging werd gered door keeper Roelofsen. Zo was de ruststand 1-1.

Na de pauze zagen we Bouali in de ploeg voor Nikuradze. De eerste kans was voor Ajax:Okay gaf een voorzet op Ronday die bijna met een hakbal keeper Van der Klift verrastte. In de 49e minuut kwam GVVV weer op voorsprong toen uit een corner raak werd gekopt (1-2).

Ajax moest nu nog meer komen en GVVV kon met het geliefde countervoetbal gevaarlijk worden. De fellere Veenendalers kwamen via een fraaie aanval op 1-3: Muradov werd onvoldoende verdedigd en zijn voorzet kon door Isdaoui over Roelofsen in het doel gekopt worden. Zo stond Ajax op forse achterstand en moest het laatste deel van de wedstrijd duidelijk anders gespeeld worden om een nederlaag te voorkomen.

De ingevallen Zaandam zette voor op Fabies, maar de linksbuiten kon de bal niet goed inkoppen. Hierna volgde een fase waarin beide teams kansen kregen maar niet tot scoren kwamen. Zo verloor Ajax terecht de eerste van twee lastige wedstrijden en zal het komende zaterdag uit tegen Spakenburg duidelijk anders voor de dag moeten komen om niet weer tegen puntverlies op te lopen.

Fotografie: Rob van Vliet