Menu

Vermaelen debuteert bij RKC met winst

Thomas Vermaelen heeft zijn debuutwedstrijd in het shirt van RKC Waalwijk winnend afgesloten. De Ajax-Belg kwam onlangs over van de selectie van Ronald Koeman naar die van broer Erwin. Hoewel zijn nieuwe ploeg met 1-0 van RBC won, pakte de verdediger een gele kaart.

Ook in stadion Galgenwaard stond een aantal oud-Ajacieden tegenover de huidige Amsterdamse generatie. Naast Dave van den Bergh speelde ook Dwight Tiendalli een aantal minuten mee bij het met 0-2 verliezende Utrechters. Darl Douglas, ook ex-Ajax, viel binnen het halfuur uit met een blessure.

Bij AZ hadden Tim de Cler, Henk Timmer en oud-Ajaxtrainer Co Adriaanse de competitie liever anders hervat dan hoe het gebeurde tegen NEC. De ploeg van oud-Ajacied José Valencia pakte brutaal de voorsprong, maar de Alkmaarders trokken gelijk, 1-1.

In de Rotterdamse Kuip leek het huidige Vitesse een verzameling oud-Ajacieden. Inmiddels spelen er sinds de komst van Youssouf Hersi al drie voormalige Ajax-spelers. Yakubu en Richard Knopper zagen hun team verrassend winnen van Feyenoord, 1-2. Knopper gaf de assist op Gluscevic die daarna zijn tweede van de middag kon maken. De middenvelder met een Ajax-verleden kreeg bovendien de gele kaart.

Iets verderop stonden Cedric van der Gun en Stefano Seedorf tegenover elkaar. FC Groningen hield huis en klopte ADO in het Zuiderpark met liefst 0-3. Stefano Seedorf gaf de assist voor de openingsgoal. Van der Gun kreeg geel.

In Roosendaal namen Melvin Fleur en Danny Hesp het op tegen onder andere Serghino Greene, Michael Krohn-Dehli en dus Thomas Vermaelen. De RBC'ers hadden het niet fijn, want in een matige wedstrijd verloren de gastheren met 1-0. Fleur ging acht minuten voor tijd van het veld voor een wissel en Krohn-Dehli keek het laatste kwartier vanuit de dug-out toe.

Mike Zonneveld en David Mendes da Silva gingen op bezoek bij PSV. NAC had weinig in te brengen tegen de titelkandidaat en verloor met 4-0. Gerald Sibon mocht de laatste acht minuten meespelen bij de Eindhovense ploeg.

Sander Boschker en Jason Culina beleefden een fantastische avond met FC Twente bij Willem II. Boschker hield zijn doel schoon en Culina gaf de assist bij de openingsgoal en scoorde zelf de tweede treffer. Twente won met 0-3 van het team van Michel Kreek en Kevin Bobson.