Menu

Vermaelen en Grygera terug in Amsterdam

Twee Ajacieden meldden zich vanochtend in kleedkamer 2 in de ArenA. Zdenek Grygera is terug van vakantie na het EK en ook Thomas Vermaelen verscheen in de kleedkamer om zijn kostuum voor komend seizoen te passen.

De heren van Oger hadden nu een heel wat kleiner kledingrek meegenomen uit de winkel in Amsterdam. Slechts drie selectiespelers moesten hun pak nog passen en als het goed is, zouden die zich allemaal donderdagochtend moeten melden.

Al vroeg kwam Thomas Vermaelen de kleedkamer binnen. Tijd genoeg om zijn pak te passen, zijn boordmaten te laten meten en de juiste maat schoenen uit te zoeken. Toen de Belg klaar was kwam er een bekend hoofd de hoek om steken. ,,Goedemorgen!'', riep Zdenek Grygera vrolijk. De verdediger wilde eigenlijk doorlopen om zich om te kleden voor zijn eerste training, maar hij werd tegengehouden. Ook hij moest zich eerst in een maatkostuum laten hijsen alvorens hij zijn trainingsoutfit en kicksen mocht aantrekken.

Een beetje bedremmeld door de voor hem onverwachte ´overval´, liet de Tsjech zich braaf meten en afspelden. ,,Klaar? Want ik ga trainen op de Toekomst'', zei hij in keurig Nederlands. Een paar weken weg van Ajax en Amsterdam heeft blijkbaar geen slechte invloed gehad op zijn talenkennis. Of hij moet stiekem een beetje hebben geoefend, met bijvoorbeeld Galásek. De kundige handen van de twee Oger-afgevaardigden waren al snel klaar met de Ajacied en lieten hem gaan.

Maar zou Grygera niet in gezelschap van landgenoot en teamgenoot Tomás Galásek moeten zijn? ,,Tomás komt morgen'', verklaart Grygera. ,,Hij zit vandaag in het vliegtuig'', en weg was Grygera, op naar de volgende kleedkamer.