Menu
Vermaelen en Vertonghen grijpen naast brons

Vermaelen en Vertonghen grijpen naast brons

Voor Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen is het olympisch brons nog een halte te ver gebleken. De Belgische Ajacieden verloren in de strijd om de derde plaats met 3-0 van Brazilië.

Doordat Thomas Vermaelen na zijn schorsing van een duel weer mocht spelen, schoof Jan Vertonghen door naar het middenveld van het Belgische team. Daarmee gaf de uitblinker zijn ploeg de drive die het team nodig had. België kreeg genoeg kansen, maar het verzilveren ervan was opnieuw niet aan de jonge Duivels besteed.

Diego opende de score voor Brazilië en bij rust had Jo de Braziliaanse voorsprong verdubbeld. Met een kopbal was Vermaelen nog dicht bij een Belgische treffer en AZ'er Maarten Martens kreeg een paar fraaie mogelijkheden om de wedstrijd te kantelen. Het mocht niet zo zijn. Brazilië wist zelfs in de blessuretijd nog een derde keer te scoren, waardoor het toernooi voor België geen leuk einde kreeg. De Brazilianen grepen de bronzen 'troostprijs'. Wie het goud in het voetbaltoernooi pakt, wordt zaterdag bekend als Argentinië tegen Nigeria speelt.