Menu
Vermaelen hoopt op nieuwe kans

Vermaelen hoopt op nieuwe kans

Ajax werkte dinsdagmorgen de eerste van twee trainingen van de dag af. De groep bestond uit dezelfde 22 spelers als op maandag. Een van hen, Thomas Vermaelen, was blij weer bij Ajax te mogen trainen.

Vermaelen speelde afgelopen seizoen een half jaar op huurbasis bij RKC Waalwijk. Een goede ervaring, zo omschreef de Belgische verdediger zijn tijd bij de Brabantse club. ,,Het belangrijkste was dat ik daar elke week kon spelen'', vertelde Vermaelen na de training. Nu richt de Belg zich echter weer op Ajax. ,,Ik had een week na de laatste competitiewedstrijd een gesprek met Danny Blind waarin ik te horen kreeg dat ik weer bij de selectie van Ajax kon komen. Dat was mooi, want ik heb hier al drieƫnhalf jaar gespeeld. Hier bij Ajax is alles vertrouwd. Alleen de trainersstaf is anders dan toen ik naar RKC ging.''

Vermaelen hoopt onder Danny Blind op een nieuwe kans zich in het elftal te spelen. ,,Ik ken de trainer goed want ik heb hem ook in de jeugd gehad. Het is leuk dat hij nu trainer van het eerste elftal is. Ik ga proberen nu in Ajax 1 speeltijd af te dwingen. Ik ben een linker centrale verdediger en ik kan ook als linksback spelen. Tot nu toe bevalt het goed weer bij Ajax terug te zijn'', aldus Vermaelen.

Danny Blind beschikte net als maandag over 22 spelers. Nadat de groep eerst binnen aan de kracht en conditie had gewerkt, trainden de Ajacieden nog een uur op het gras naast de ArenA. Het grootste gedeelte van de ochtendsessie bestond uit een oefening waarbij de spelers de bal via drie stations voor het doel moesten brengen, waarna er op doel geschoten moest worden.

In het eerste gedeelte van de oefening moesten de Ajacieden de voorzetten vanaf de zijkanten zodanig op doel schieten dat de keepers de bal gemakkelijk konden vangen. Later diende er wel een echte doelpoging ondernomen worden. De Ajacieden mochten de bal echter slechts een keer raken bij het aannemen voordat ze de keepers onder vuur namen. En aangezien het nog erg vroeg in het seizoen is, leverde dat enkele fraaie treffers op, maar vooral veel ballen die over of naast gingen.

De volgende training is dinsdag om 16.00 uur.