Menu
Vermaelen inzetbaar tegen Utrecht

Vermaelen inzetbaar tegen Utrecht

De naam van Thomas Vermaelen staat woensdagavond voor het eerst sinds september weer op het wedstrijdformulier van Ajax 1. De Belg is volgens Adrie Koster fit genoeg om tegen FC Utrecht in actie te komen.

Adrie Koster kan woensdag weer beschikken over Thomas Vermaelen Adrie Koster kan woensdag weer beschikken over Thomas Vermaelen

Of Vermaelen woensdagavond daadwerkelijk gaat spelen, is nog niet zeker. De verdediger begint niet in de basis. ,,Daar vinden wij het nog te vroeg voor”, vertelde Koster dinsdag tijdens de persconferentie. ,,Maar hij is fit genoeg om in te vallen.” Vermaelen, die in september zijn enkelband scheurde, kwam maandagavond in actie voor Jong Ajax. Met de Beloften speelde hij een oefenwedstrijd tegen Jong Haarlem. ,,Dat verliep prima”, aldus Koster. ,,Hij heeft vandaag ook helemaal geen last gehad tijdens de training.”

Thomas Vermaelen trainde dinsdag ook weer voluit mee met de selectie. Thomas Vermaelen trainde dinsdag ook weer voluit mee met de selectie.

Natuurlijk werd er dinsdag ook nog even teruggeblikt op de teleurstellende wedstrijden van vorige week woensdag en zondag. Klaas Jan Huntelaar, die met Maarten Stekelenburg de spelersgroep vertegenwoordigde tijdens de persconferentie, denkt niet dat de matige resultaten van de laatste tijd tegen Utrecht nog een rol zullen spelen. ,,Iedere wedstrijd begint weer met 0-0, iedere wedstrijd is een kans om te laten zien wat je in huis hebt. Bij mij zullen die vorige duels zeker niet meer door mijn hoofd spoken.”

Koster heeft zijn selectie goed voorbereid op het duel met de Domstedelingen. Hij heeft de spelers de wedstrijd Utrecht - Roda JC van afgelopen weekend voorgeschoteld. De ploeg van Willem van Hanegem won met 3-1. De Utrechtse treffers vielen in een tijdsbestek van zeven minuten. ,,Iedereen heeft in die wedstrijd kunnen zien wat de kwaliteiten zijn van FC Utrecht. Ze kunnen uit het niets toeslaan.”

Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg vertegenwoordigden de spelersgroep tijdens de persconferentie. Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg vertegenwoordigden de spelersgroep tijdens de persconferentie.

Ook Maarten Stekelenburg verwacht geen eenvoudige avond woensdag. ,,FC Utrecht draait lekker de laatste tijd”, aldus de doelman. ,,Het is aan ons om daar een einde aan te maken.”

De wedstrijd bezoeken?
Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop. >>

Ajax – FC Utrecht live op je pc zien?
Ga naar de website van Planet Voetbal. >>