Menu
Vermaelen positief over Jol

Vermaelen positief over Jol

De aanstelling van Martin Jol als nieuwe trainer van Ajax is een goede zaak, vindt ook aanvoerder Thomas Vermaelen, die vanuit Japan een reactie geeft op de aanstelling van de Scheveninger.

Ajacieden Vermaelen en Toby Alderweireld verblijven met het Belgisch elftal in Japan voor de Kirin Cup. Het driehoekstoernooi begint voor België op 29 mei. Dan spelen de Rode Duivels tegen Chili. Twee dagen later nemen de Zuiderburen het op tegen gastland Japan, dat de eerste wedstrijd met 4-0 van Chili won.

Vermaelen was met België onderweg naar Japan toen bekend werd dat Martin Jol de nieuwe trainer van Ajax wordt. ,,In het vliegtuig kreeg ik allemaal berichten van de teammanager van Ajax, teamgenoten, vrienden en kennissen dat Martin Jol de nieuwe trainer van Ajax zou worden. Ik denk dat zijn komst heel positief is voor Ajax. Jol heeft een goede naam; hij is een grote naam in de voetbalwereld. Dat is voor ons heel goed."

In de zomer van 2004 verhuurde Ajax Thomas Vermaelen aan RKC Waalwijk. Jol was toen net vertrokken. ,,Van de spelers hoorde ik toen al positieve berichten over hem. Hij kan spelers beter maken en is goed in de omgang met spelers. Zelf weet ik natuurlijk weinig van hem, want ik heb nooit met hem gewerkt. De toekomst zal uitwijzen of het een goede keus is geweest. Ajax is een moeilijke club om te leiden, maar Jol is een grote naam en ik heb vertrouwen in hem. De doelstellingen zullen hetzelfde blijven. We willen meedoen om het kampioenschap én Europees meedoen."

Heeft Vermaelen nog een tip voor zijn nieuwe trainer? ,,Dat is moeilijk te zeggen. Hij moet zijn eigen ding doen. In het verleden heeft hij bewezen daarmee succes te hebben; dus zo moet hij doorgaan."

Foto: Pro Shots/Dennis Spaan

Jouw steun is komend seizoen onontbeerlijk. Schrijf je nu in voor een seizoenkaart.

Ga naar het inschrijfformulier