Menu

Vermaelen scoort voor RKC

Het was dit weekeinde mager gesteld met het aantal wedstrijden dat doorgang vond. Vanwege sneeuwgevaar in en rond de ArenA ging de Noord-Hollandse derby tussen Ajax en AZ al niet door en door de weers- en veldomstandigheden werden slechts vijf van de negen duels afgewerkt. Thomas Vermaelen, door RKC gehuurd van Ajax, kwam wel in actie. Hij scoorde zijn eerste doelpunt in de Holland Casino Eredivisie.

In Waalwijik lieten de voormalige Ajacieden zich nadrukkelijk gelden. Thomas Vermaelen scoorde de 2-2 namens RKC nadat hij bij een vrije trap keurig uit de rug van de Utrechtse verdedigers liep en koppend doel trof. Darl Douglas en Michael Mols wisten in dat duel eveneens op het scorebord te komen. De huidige spelers van FC Utrecht bogen de na een kwartier opgelopen 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong, tot de Belgische verdediger RKC alsnog een punt bezorgde.

Vrijdagavond al behaalden Pius Ikedia en Melvin Fleur met RBC een belangrijke 1-0 zege op NEC dat zonder José Valencia aantrad. Bij de Roosendaalse ploeg viel Danny Hesp negen minuten voor tijd in.

FC Twente boekte een mooie overwinning bij Roda JC. Nadat Koné de score had geopend voor de thuisploeg, kwam de ploeg van Sander Boschker en Jason Culina goed terug en gingen met een 1-2 zege weg uit het Parkstad Limburg stadion.

NAC Breda won, met David Mendes da Silva in de gelederen, met 2-0 bij De Graafschap.

In Arnhem voelde Richard Knopper opnieuw hoe het is om een doelpunt te maken. Nadat hij vorige week al scoorde tegen FC Den Bosch, zette de oud-Ajacied Vitesse - waarbij ook Youssouf Hersi en Yakubu meespeelden - na een krap half uur op 1-0 tegen Willem II en zag de middenvelder invaller Gluscevic de bevrijdende 2-0 op het bord zetten. Bij Willem II speelde Kevin Bobson negentig minuten mee. Martijn Reuser viel in de 84ste minuut in.