Menu

Vermaelen scoort voor RKC

Thomas Vermaelen, verhuurd aan RKC, was dit weekend succesvol. Niet alleen won hij met zijn ploeg van AZ, de verdediger scoorde het eerste doelpunt in de thuiswedstrijd tegen de Alkmaarders. Hoe het andere voormalige Ajacieden op de Nederlandse velden verging dit weekend, lees je hieronder.

Bij AZ speelde alleen voormalig Ajacied Henk Timmer. Tim de Cler zat een schorsing uit, Denny Landzaat en Olaf Lindenbergh namen plaats op de bank. Bij RKC stonden Thomas Vermaelen, Serginho Greene en Michael Krohn-Dehli in de basis. Vermaelen scoorde door uit een hoekschop raak te koppen. Het betekende de gelijkmaker voor hem en zijn ploeg, want daarvoor was AZ al op een 1-0 voorsprong gekomen. Krohn-Dehli schoot op de paal en scoorde dus niet, iets wat Fuchs even later wel deed. AZ verloor dus weer en verliest het zicht op de tweede plaats in de competitie.

De eerste wedstrijd van het weekend was vrijdagavond, waar het Heerenveen van Victor Sikora thuis speelde tegen RBC en de ploeg uit Brabant verpletterde met liefst 7-1. Sikora speelde niet, bij RBC speelde Melvyn Fleur de eerste helft, en Danny Hesp de tweede.

Cedric van der Gun kende evenmin een succesvol weekend met ADO Den Haag. In eigen stadion verloor Van der Gun met 4-1 van Roda JC. De oud-Ajacied stond wel de hele wedstrijd binnen de lijnen. Youssouf Hersi en Yakubu verloren eveneens met hun Vitesse. De ploeg uit Arnhem moest op bezoek bij PSV, dat door de 3-0 zege de achttiende landstitel in de wacht sleepte.

Stefano Seedorf verloor eveneens met FC Groningen. De oud-Ajacied kreeg in het Oosterparkstadion bezoek van Feyenoord, dat de Noorderlingen met 2-0 versloeg. Seedorf werd na 77 minuten vervangen door Hugo, Kiran bechan kwam na 68 minuten binnen de lijnen voor Krstev.

Darl Douglas, Sander Keller en Hans van de Haar, die zes minuten voor tijd werd vervangen door Dwight Tiendalli, speelden met FC Utrecht in eigen huis gelijk tegen FC Twente, waar Sander Boschker het doel verdedigde en Jason Culina in de aanval stond. De Australiër had met een fraai hakje een aandeel in een Twente-doelpunt, Darl Douglas gaf een voorzet voor de tweede Utrechtse treffer.

In een Brabants onderonsje speelde David Mendes da Silva met NAC tegen Willem II, dat het zonder de geschorste Martijn Reuser moest stellen. Kevin Bobson en Michel Kreek waren vanwege blessures niet inzetbaar. Mendes da Silva en de zijnen moesten hun meerdere erkennen in de bezoekende Tilburgse ploeg, NAC verloor met 2-1.