Menu

Vermaelen tegen Oekraïne, Emanuelson tegen Slovenië

Jong Oranje speelt de barragewedstrijd voor een plaats op het EK 2006 tegen Slovenië. Urby Emanuelson, die de laatste duels in de basis stond van Oranje onder de 21 jaar, speelt met de internationals eerst uit.

Thomas Vermaelen en Tom de Mul spelen met Jong België tegen de Oekraïne. De duels worden op 12 en 16 november gespeeld. Pas als de acht deelnemers bekend zijn, wordt uit die acht deelnemers het gastland gekozen.

Foppe de Haan is redelijk tevreden over het resultaat van de loting: ,,Het had zeker slechter gekund. Al was het al vanwege de niet al te lange trip. Als je Rusland of Oekraïne loot, moet je ver reizen. Ook ben ik blij dat we niet de Portugezen, Engelsen of Fransen treffen, want dat zijn stuk voor stuk sterke tegenstanders."

De coach van Jong Oranje zegt nog weinig te weten over de toekomstige tegenstander: ,,De Slovenen spelen de komende maand niet meer, dus er is geen mogelijkheid ze nog aan het werk te zien. Voor ons huiswerk zullen we dus gebruik moeten maken van beeldmateriaal van recente interlands."


Jong Oranje speelde in het verleden eenmaal tegen Slovenië. Het team van toenmalig coach Mark Wotte won in oktober 2001 een oefenduel met 1-0. Youssouf Hersi was in het Spartastadion in Rotterdam trefzeker voor Jong Oranje.
De barragewedstrijden zijn de volgende:
England - Frankrijk
Servië en Montenegro - Kroatië
Oekraïne - België
Rusland - Denemarken
Tsjechië - Duitsland
Slovenië - Nederland
Hongraije - Italië
Zwitserland - Portugal