Menu
Vermaelen tekent nieuw contract

Vermaelen tekent nieuw contract

Thomas Vermaelen tekende vrijdag zijn nieuwe en verbeterde Ajax-contract. De Belgische verdediger verbond zich daarmee definitief tot en met 30 juni 2012 aan de Amsterdamse club.

Vermaelen maakte in het seizoen 2001-2002 zijn debuut in de jeugdopleiding van Ajax. Op de Toekomst vond de verdediger zijn weg naar Ajax 1. De in Kapellen geboren international maakte op 15 februari 2004 zijn officiële debuut in het vlaggenschip. Inmiddels staat de teller voor Vermaelen op 87 officiële wedstrijden in het Ajax-shirt. In die 87 optredens maakte de Belg vijf doelpunten. Het oude contract liep tot het einde van de voetbaljaargang 2009-1010. Vanaf vandaag is Vermaelen in principe dus nog twee jaar langer te bewonderen als Ajacied.

Sjaak Swart, Sören Lerby, Jeroen Slop, Thomas Vermaelen en Martin van Geel (vlnr) toasten op de nieuwe verbintenis. Sjaak Swart, Sören Lerby, Jeroen Slop, Thomas Vermaelen en Martin van Geel (vlnr) toasten op de nieuwe verbintenis.

,,Ik wil me de komende jaren vooral goed ontwikkelen’’, vertelt Vermaelen direct nadat hij zijn handtekening heeft gezet. De Jeanmaire-champagne is ontkurkt. Kort daarop volgt een toast met Søren Lerby en Sjaak Swart (zaakwaarnemers) plus technisch directeur Martin van Geel en financieel directeur Jeroen Slop ,,Het is belangrijk weer de stijgende lijn te pakken te krijgen. Om zo, als voetballer, sterker en beter te worden. Het vertrouwen dat Ajax in mij heeft, en met het nieuwe contract toont, voelt goed. Hier spreekt vertrouwen uit.’’

‘Sterker worden’ duidt bij Vermaelen sinds september ook op het gewenste fysieke herstel. De Ajacied scheurde in de uitwedstrijd tegen AZ een band in zijn linkerenkel. Vermaelen werkt zijn herstelprogramma af op de Toekomst. Aan een rentree in het eerste elftal mag voorlopig nog niet worden gedacht. ,,Het herstel gaat beter en beter, maar heeft nog wat meer tijd nodig. Maar elke dag voelt het wel weer iets beter. Voorlopig moet ik het helaas nog rustig aan doen. In de toekomst hoop ik een van de steunpilaren in het elftal te worden. Ik wil voor Ajax een belangrijke waarde zijn.’’

Vermaelen heft het glas met Ajax' technisch directeur Martin van Geel. Vermaelen heft het glas met Ajax' technisch directeur Martin van Geel.