Menu

Vermaelen: 'Teleurstelling is groot'

De spelersgroep van Ajax heeft teleurgesteld, maar ook begripvol gereageerd op het vertrek van Marco van Basten als hoofdtrainer. ,,Je hoopt toch voor een langere tijd met een trainer samen te werken”, aldus aanvoerder Thomas Vermaelen.

Van Basten was woensdag niet aanwezig bij de training van Ajax. Hij lichtte de spelersgroep na afloop van de oefensessie in over zijn beslissing. ,,Je weet dat er na die 4-0-nederlaag gespeculeerd wordt over de positie van de trainer”, vertelt Vermaelen. ,,Toch hadden we het niet verwacht. Het nieuws kwam hard aan, iedereen is teleurgesteld. We zullen ook nooit weten of het de juiste oplossing is. Wij hadden nog vertrouwen in de trainer.”

Vermaelen vindt dat de spelersgroep ook genoeg te verwijten valt. ,,De trainer heeft in de spiegel gekeken, dat zouden wij ook moeten doen. Wij dragen minstens zoveel verantwoordelijkheid voor de prestaties op het veld.”

John van ’t Schip bereidt de spelersgroep nu voor op de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen FC Twente. ,,We hopen dat het publiek zondag achter ons staat”, zegt Vermaelen. ,,Het is een belangrijke wedstrijd. Alle steun kunnen we nu gebruiken.”