Menu
Vermaelen tevreden na rentree

Vermaelen tevreden na rentree

Thomas Vermaelen heeft donderdagavond zijn rentree gemaakt in het Ajax-shirt. De Belgische verdediger was als Jong Ajacied een uur van de partij in het oefenduel tegen hoofdklasser Argon. Vermaelen stond de afgelopen twee maanden buitenspel met een knieblessure.

,,Ik heb de test doorstaan, ben er fit uitgekomen’’, stelde Vermaelen tevreden. Opererend als centrale verdediger maakte hij moeiteloos de zestig minuten vol; de vooraf afgesproken tijdspanne waarin het gewricht getest werd. Begin februari beschadigde Vermaelen de binnenband van zijn rechterknie tijdens de interland van België tegen Tsjechië. Na het onfortuinlijk verlopen duel wachtte de Belg een stevig revalidatieprogramma op de Toekomst. Deze week trainde hij voor het eerst weer mee met de A-selectie. In Mijdrecht, waar Jong Ajax het matige oefenduel met 2-0 verloor, ging Vermaelen gretig de duels aan. De Ajacied schuwde het fysieke werk duidelijk niet. Alles ongetwijfeld tot tevredenheid van assistent-trainer Alfons Groenendijk, die de wedstrijd bijwoonde namens de trainersstaf van het eerste elftal.

,,Het voelde allemaal goed’’, keek de verdediger terug. Vermaelen besloot in Mijdrecht een donkere periode van tegenslag. ,,Ook conditioneel ging het prima. Ik heb de afgelopen twee maanden vooral met Pim van Dord hard getraind. Het is nu belangrijk om zoveel mogelijk wedstrijdritme op te doen. Ik sta absoluut te popelen om weer échte wedstrijden te spelen. Op het veld staan is toch het leukste dat er is. Dat heb ik vanavond weer gemerkt. Hoe nu verder? Misschien kan de trainer me zondag bij het eerste gebruiken. We zien wel hoe het loopt.’’