Menu
Vermaelen verwacht dat blessure meevalt

Vermaelen verwacht dat blessure meevalt

Thomas Vermaelen moest donderdagavond aan het einde van de eerste helft van de oefeninterland met België tegen Saoedi-Arabië geblesseerd van het veld. ,,Ik wilde een bal wegkoppen en ik maakte bij de landing een rare beweging, waardoor het in mijn hamstring schoot."

Vrijdagochtend volgde er met het Belgische team nog een bespreking. De avond ervoor was WK-deelnemer Saoedi-Arabië met 2-1 verslagen. Na de bijeenkomst in het hotel mochten de Rode Duivels voor het weekeinde naar huis. Zo ook Thomas Vermaelen. De Ajacied ging met een hamstringblessure van het veld. ,,De spier trok heel hard samen. Gelukkig is het geen zweepslag. Een voordeel is dat het een groot gebied is waar de blessure zit. Nu is het stijf. Ik heb nog nooit een scheuring gehad dus ik weet ook niet hoe dat voelt en daardoor kan ik ook niet zeggen of dit er een is. Maar dat verwacht ik niet."

Zondagavond belt het Ajax Talent van het Jaar nog even naar de clubarts van Ajax om de stand van zaken door te nemen. ,,De kans is klein dat het een scheurtje is. Zondagavond zullen we wel beslissen of het toch verstandig is om een echo te laten maken. Maar misschien geneest het snel. Als dat zo is, is het denk ik toch niet slim om de andere twee oefenduels met het nationale team te spelen. Ik kan het beste nu rust pakken om me helemaal te richten op het komende seizoen."

België oefent op 20 mei nog tegen Slovakije en op 24 mei tegen Turkije.

Foto: Proshots/Paul Roling