Menu
Vermaelen werkt toe naar het nieuwe seizoen

Vermaelen werkt toe naar het nieuwe seizoen

Ajax speelt woensdag zijn laatste wedstrijd voor de zomerstop, maar voor Thomas Vermaelen is het seizoen al ruim een maand voorbij. De verdediger werkt in alle rust aan zijn herstel.

Thomas Vermaelen kwam in april tegen FC Groningen voor het laatst in actie. Thomas Vermaelen kwam in april tegen FC Groningen voor het laatst in actie.

Een liesblessure: zo staat de kwetsuur van Vermaelen bekend bij de meeste Ajax-volgers. Maar het ligt toch iets gecompliceerder. ,,De blessure zit bij mijn lies, maar mijn schaambeen is eigenlijk het probleem”, legt de Belg uit. ,,Er zit vocht in het bot en dat moet wegtrekken. Dat heeft tijd nodig.”

Vermaelen speelde 16 april tegen FC Groningen zijn laatste wedstrijd. De klachten speelden toen al en de verdediger werd na een half uurtje na de kant gehaald. ,,Het is overbelasting”, zegt Vermaelen over de oorzaak van de blessure. ,,Vanwege mijn enkelblessure stond ik vier maanden aan de kant. Ik wilde na die periode zo graag weer voetballen, maar ik kwam eigenlijk nog kracht te kort. Om dat te compenseren ga je anders bewegen en dan krijg je nieuwe klachten. Tijdens deze revalidatie moet ik ook zorgen dat mijn enkel en kuit weer sterker worden.”

De verdediger werkt deze dagen hard aan zijn herstel. Hij verwacht fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. ,,Ik blijf tot begin juni bij de club om te revalideren. Daarna heb ik drie weken vakantie en vervolgens heb ik nog een aantal weken de tijd om bij Ajax aan mijn herstel te werken.” Ook deelname aan de Olympische Spelen heeft hij nog niet uit zijn hoofd gezet. ,,De Spelen zijn in augustus, dat moet lukken.”