Menu
Vermeer aast opnieuw op ‘de nul’

Vermeer aast opnieuw op ‘de nul’

Het nieuwe seizoen 2013-2014 is alweer in volle gang. Tijdens de voorbereiding ontvingen de leden van de A-selectie en technische staf hun exemplaar van Het Officiële Ajax Jaarboek 2012-2013. Het Jaarboek biedt dé terugblik op het succesvolle, voorbije voetbaljaar. Vooral door de keeperskunsten van Kenneth Vermeer wist Ajax in het seizoen 2012 – 2013 het vaakst ‘de nul’ te houden.

De doelmannen Kenneth Vermeer en (minder vaak) Jasper Cillessen plus hun collega-Ajacieden stapten in de Eredivisie met vijftien clean sheets van het veld. Met Vermeer negentig minuten onder de lat hield Ajax twaalf keer de nul. In het competitieduel Ajax – Heracles Almelo (4-0) werd de goalie met rood van het veld gestuurd, maar zette Cillessen het goede werk van Vermeer voort door ook in het restant geen tegentreffers toe te staan. Met Cillessen als startende doelman hield Ajax in twee wedstrijden (Ajax – VVV-Venlo, FC Groningen – Ajax) de ‘heilige nul’.

Kenneth Vermeer hoopt opnieuw de minst gepasseerde keeper te worden in de Eredivisie. Kenneth Vermeer hoopt opnieuw de minst gepasseerde keeper te worden in de Eredivisie.

Ook in het nieuwste seizoen is Vermeer goed weg om in de Eredivisie een mooie reeks ‘clean sheets’ neer te zetten. De seizoensouverture tegen Roda JC (vrijdag), leverde een 2-0-overwinning op. De eerste ‘nul’ is dus binnen!

Het Officiële Ajax Jaarboek 2012 - 2013 (inclusief dvd)
Ronald Jonges & Michel Sleutelberg
Uitgeverij Carrera, € 17,50
ISBN: 9789048817412


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel het Officiële Ajax Jaarboek 2012-2013 nu in de Ajax Shop