Menu

Vermeer en Emanuelson winnen met Oranje onder 20

In de aanloop naar het WK onder 20 in juni van dit jaar, speelde het Nederlands jeugdteam dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Volendam. Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson versloegen met hun teamgenoten de Volendammers met 1-0.

De wedstrijd was niet al te best, maar dat was ook niet het hoofddoel van Foppe de Haan. De Fries wilde vooral het team bij elkaar hebben, de tactiek bespreken en trainen, liet hij op de website van de voetbalbond weten. Desondanks versloeg zijn team Volendam met 1-0, dankzij een benutte penalty van Prince Rajcomar (FC Utrecht).

Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson speelden vanaf het begin, Emanuelson werd na 68 minuten vervangen door Wout Brama (FC Twente). Vermeer stond negentig minuten onder de lat. Oud-Ajacied Dwight Tiendalli, nu speler van FC Utrecht, speelde eveneens de hele wedstrijd.

Oranje onder twintig, waar ook Hedwiges Maduro en Ryan Babel deel van uit mogen maken, speelt op 30 mei een vriendschappelijke wedtsrijd tegen Turkije. De eerste WK-wedstrijd wordt op 10 juni gespeeld tegen Japan.