Menu
Vermeer en Kennedy flink getest

Vermeer en Kennedy flink getest

De basisspelers van de wedstrijd tegen Vitesse verschenen kort op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. Waar zij zich beperkten tot loop- en rekoefeningen, werkte Kennedy hard aan zijn herstel.

De basisspelers deden voornamelijk rekoefeningen. De basisspelers deden voornamelijk rekoefeningen.

Lachend renden de Ajacieden die zondag minuten maakten tegen Vitesse, hun rondjes over het veld. De 3-0-overwinning op de Arnhemmers stemde iedereen vooral dankzij de prima tweede helft meer dan tevreden. Alleen Maarten Stekelenburg verscheen niet buiten. Na de gebruikelijke rekoefeningen onder leiding van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt werd de hersteltraining binnen voortgezet. Siem de Jong, die tegen Vitesse een wond aan zijn hoofd opliep, liep in zijn eentje nog twee rondes. De middenvelder heeft geen last meer van zijn hoofd. ,,Het was even schrikken", erkende De Jong, die tijdens de wedstrijd in de catacomben van het stadion werd verzorgd. ,,Er zijn een paar nietjes ingezet. Ik heb er totaal geen last meer van."

Met het verplaatsen van de training naar de gymzalen in de Amsterdam ArenA bleven Kenneth Vermeer, Vurnon Anita, Leonardo, Evander Sno, Rasmus Lindgren en Kennedy achter. De reservedoelman werd flink onder handen genomen door keeperstrainer Carlo l'Ami. Middels een aantal oefeningen met de bal werden de buikspieren op de proef gesteld, maar ook L'Ami schroomde niet om mee te doen en zo Vermeer korte rustpauzes te gunnen.

Kenneth Vermeer werd onder handen genomen door Carlo l'Ami. Kenneth Vermeer werd onder handen genomen door Carlo l'Ami.

Nadat de tweede keeper zijn sprongkracht had getraind, mochten de reserves van de wedstrijd tegen Vitesse afronden op de doelman. Daarbij werd Vermeer niet ontzien door met name Sno en Leonardo, die met verwoestende schoten vaak doel troffen. Ook Dennis Bergkamp en Rob Witschge bleken nog altijd een zuiver schot te hebben. Bergkamp liet Vermeer een aantal keer kansloos, maar raakte telkens de paal.

Ondertussen werkte Kennedy met fysiotherapeut Jos Kortekaas aan zijn herstel. De Zweed raakte onlangs tijdens een training van Jong Ajax geblesseerd aan zijn bovenbeen. Onder toeziend oog van Kortekaas deed hij veel sprintoefeningen waarbij het aanzetten centraal stond. Daarnaast werkte Kennedy voorzichtig af op het doel om zodoende het balgevoel te behouden. Wanneer Kennedy weer fit is, of weer bij de groep aansluit, is nog onbekend.