Menu
Vermeer en Sigthórsson in Amersfoort

Vermeer en Sigthórsson in Amersfoort

Op de Amersfoortse basisschool Prins Willem Alexender werd vrijdagmiddag, voor de laatste keer dit seizoen, het Ajax StreetWise scholenproject afgesloten. Ter gelegenheid van deze feestelijke weekafsluiting kwamen Streetwise-ambassadeur Heini Otto, Kolbeinn Sigthórsson en Kenneth Vermeer speciaal naar de Keistad.

Vol verwachting begaven de leerlingen van groep 3 tot en met 8 zich, op de laatste schooldag van de week, naar de tot 'Ajax Streetwise Arena' omgebouwde gymzaal. De gehele week hadden zij naar deze dag toegeleefd. Tijdens de Ajax-lessen op school hadden de kinderen immers goed hun best gedaan. Wie tijdens de lessen genoeg stickers had verdiend, zou uit handen van een Ajax-speler het Ajax-diploma uitgereikt krijgen. Tot het eind bleef het echter een verrassing wie deze speler zou zijn.

Tot het moment aanbrak dat bekend werd dat niet één, maar liefst twee spelers naar hun school waren gekomen. Onder luid gejuich stapten spits Kolbeinn Sigthórsson en doelman Kenneth Vermeer het podium op. Enthousiast liepen de spelers, al handenschuddend, door een haag van kinderen naar het podium.

Dansjuf Suzan wist dat Kenneth Vermeer niet alleen goed kan keepen, maar ook goed kan dansen. Tijdens de Ajax-dans nam zij de proef op de som. Vermeer ging tussen de kinderen staan en gezamenlijk probeerden zij geconcentreerd de danspasjes bij te houden. Dit lukte aardig, waarna collega Sigthórsson hem complimenteerde. De doelman complimenteerde op zijn beurt de leerlingen, die ook goed hun best hadden gedaan.

De kinderen oefenden op de wave. De kinderen oefenden op de wave.

Na de Ajax-dans was het tijd voor het vragenvuur van de leerlingen. Elke klas had een vraag mogen voorbereiden. Groep 8 vroeg aan Vermeer wie hem het meeste heeft geholpen om tot Ajax 1 te geraken. Hierop antwoordde Vermeer: ,,Thuis ben ik altijd gesteund. Maar ik heb ook veel gehad aan alle toptrainers die bij Ajax werken." Een andere klas vroeg aan Sigthórsson wat hij van zijn teamgenoten vindt, waarop de IJslander zei: ,,Met veel teamgenoten speel ik al een lange tijd samen. Dus we kennen elkaar goed. De sfeer binnen het team is altijd gezellig."

Aan het einde van de middag deelden Sigthórsson en Vermeer de diploma's uit aan de leerlingen. Ook kreeg de school uit handen van Heini Otto een ingelijst Ajax-shirt. Op dit shirt prijken alle handtekeningen van de Ajacieden. De leerlingen gingen samen met de spelers en het ingelijste shirt op de foto, waarna er een einde kwam aan een leuke middag.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation dat mede mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor Aegon. StreetWise heeft als doel basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetbal.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Doelman Kenneth Vermeer werd enthousiast ontvangen. Doelman Kenneth Vermeer werd enthousiast ontvangen.
StreetWise-ambassadeur Heini Otto ontfermde zich over de kinderen die een vraag mochten stellen. StreetWise-ambassadeur Heini Otto ontfermde zich over de kinderen die een vraag mochten stellen.
Vermeer en Sigthórsson hadden zichtbaar plezier in het beantwoorden van de vragen. Vermeer en Sigthórsson hadden zichtbaar plezier in het beantwoorden van de vragen.
Op het einde werden de diploma's uitgereikt. Op het einde werden de diploma's uitgereikt.
En er werd een groepsfoto gemaakt! En er werd een groepsfoto gemaakt!