Menu
Vermeer en Van Rhijn bij Oranje

Vermeer en Van Rhijn bij Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft Kenneth Vermeer en Ricardo van Rhijn opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Andorra en Roemenië. Voor Vermeer is het zijn eerste uitverkiezing. De doelman van Ajax vervangt de geblesseerde Tim Krul. Siem de Jong zat wel in de 30-koppige voorselectie, maar is afgevallen.

Oranje speelt vrijdag 12 oktober in De Kuip tegen Andorra. De aftrap is om 20:30 uur. Vier dagen later neemt het Nederlands elftal het in Boekarest op tegen Roemenië. Dat duel begint om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Ook voor Jong Oranje staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma. Jong Oranje moet in twee play-offwedstrijden zien af te rekenen met Slowakije om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap Onder 21 in 2013. Namens Ajax zijn Jody Lukoki, Daley Blind en Mitchell Dijks van de partij. Voor Lukoki lonkt zijn debuut aangezien hij bij zijn eerste uitverkiezing (voor de groepswedstrijd tegen Oostenrijk) voortijdig moest afzeggen wegens een blessure.

De ploeg van KNVB-coach Cor Pot gaat donderdag 11 oktober eerst op bezoek in het Slowaakse Senec waar om 19:00 uur wordt afgetrapt. De return volgt vier dagen later, op maandag 15 oktober in Rotterdam. Ook in het Sparta Stadion staan beide ploegen om 19:00 uur klaar voor de aftrap. De winnaar van het tweeluik verdient een ticket voor de Europese eindronde van 2013.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst