Menu
Vermeer heeft genoten van Stekelenburg

Vermeer heeft genoten van Stekelenburg

Het ging dinsdagochtend tijdens de training van Ajax uiteraard ook even over Oranje. Een dag na het bereiken van de kwartfinale op het WK had een ieder op en rond het trainingsveld zijn eigen visie op de gewonnen wedstrijd tegen Slowakije (2-1). Kenneth Vermeer had uiteraard oog voor zijn collega-doelman Maarten Stekelenburg, die maandag een belangrijke rol vervulde.

Op de enige openbare training van deze week waren dinsdagochtend 21 spelers en drie keepers (Kenneth Vermeer, Jeroen Verhoeven en Marco Bizot) te bewonderen op het hoofdveld van Sportcomplex de Toekomst. Op weg naar de eerste oefenwedstrijd tegen Ajax Zaterdag 1 (zaterdag om 11.00 uur) kreeg de selectie een mozaïek aan oefeningen voorgeschoteld. Tot slot van het afsluitende partijspel werden de keepers nog even getest tijdens een penaltyreeks.

Na afloop van de strafschoppenreeks liet Vermeer zijn gedachten gaan over de gewonnen achtste finale van het Nederlands elftal. ,,Ik heb van hem genoten”, sprak de keeper van Ajax over Maarten Stekelenburg. ,,Op cruciale momenten stond Maarten er voor het team. Dat is wat je als keeper wil. Op de juiste momenten belangrijk zijn.” Na het bereiken van de kwartfinale zocht Vermeer maandagavond even contact met zijn compagnon onder de lat van Oranje. ,,Ik heb hem gefeliciteerd en gemeld dat ik van zijn geweldige spel heb genoten.”

Even verderop stond ook Ajax-coach Martin Jol een verslaggever te woord over de goede wedstrijd van zijn eerste doelman op het WK. Zo leiden de prestaties van de Ajacieden in Zuid-Afrika deze dagen ook in Amsterdam tot voldoende gespreksstof.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Tom Overtoom wordt op de huid gezeten door Mitchell Donald. Tom Overtoom wordt op de huid gezeten door Mitchell Donald.
Miralem Sulejmani haalt uit richting het doel van Marco Bizot. Miralem Sulejmani haalt uit richting het doel van Marco Bizot.
Vermeer duikt onder toeziend oog van 'scheidsrechter' Jol naar de hoek. Vermeer duikt onder toeziend oog van 'scheidsrechter' Jol naar de hoek.
Daylon Claassen (links) en Darko Bodul hebben allebei de bal in het vizier. Daylon Claassen (links) en Darko Bodul hebben allebei de bal in het vizier.