Menu
Vermeer keert terug bij Ajax

Vermeer keert terug bij Ajax

Kenneth Vermeer keert komend seizoen terug in de selectie van Ajax. De doelman is dit seizoen verhuurd aan Willem II. De Amsterdamse club neemt na het seizoen afscheid van de keepers Erik Heijblok en Marco van Duin.

Kenneth Vermeer tijdens zijn officiële debuutwedstrijd in Ajax 1, tegen IK Start. Kenneth Vermeer tijdens zijn officiële debuutwedstrijd in Ajax 1, tegen IK Start.

Vermeer maakte de afgelopen twee seizoenen al deel uit van de A-selectie van Ajax. De 22-jarige doelman en international van Jong Oranje doet dit seizoen ervaring op bij de Tilburgse eredivisionist. Vermeer maakte zijn officiële debuut in Ajax 1 tijdens de UEFA Cup-thuiswedstrijd tegen IK Start (4-0). Vermeer verving halverwege het duel de geblesseerd geraakte Dennis Gentenaar.

De optie in het contract van selectiekeeper Heijblok wordt niet gelicht. De doelman kwam dit seizoen over van HFC Haarlem en keepte tot nu toe één officiële wedstrijd voor Ajax. Op 26 september 2007 verdedigde Heijblok het doel in de KNVB Bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (1-2).

Marco van Duin is dit seizoen Jong Ajacied. De doelman zat dit voetbaljaar al wel op de bank bij het eerste elftal. Net als Heijblok heeft Van Duin een aflopend contract. Komend seizoen zijn Sergio Padt en Roy Ouwerkerk de doelmannen van het Beloftenteam.