Menu
Vermeer: 'Leerzame tijd bij Oranje'

Vermeer: 'Leerzame tijd bij Oranje'

Kenneth Vermeer heeft een bijzondere anderhalve week achter de rug. De 26-jarige doelman van Ajax zat voor het eerst bij Oranje en maakte de overwinningen op Andorra (3-0) en Roemenië (1-4) van nabij mee. Ook was er een weerzien met oude bekenden. Terug in Amsterdam richt hij zijn blik weer op Ajax. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Naast alle nieuwe ervaringen waren de belangrijkste zaken vertrouwd voor Vermeer. Zijn sparringpartners op de training waren oude bekenden. Naast Maarten Stekelenburg heeft Vermeer namelijk ook een verleden met Michel Vorm. ,,Bij Jong Oranje hebben we vaak samen getraind, maar dat was inmiddels alweer lang geleden. Daarom was het leuk en leerzaam om een aantal dagen met Stekelenburg en Vorm op te trekken. Het gaat toch net even anders dan je dagelijkse trainingen bij de club.”

Bij Ajax traint Vermeer dagelijks met Jasper Cillessen, Mickey van der Hart en keeperstrainer Carlo l’Ami. Frans Hoek is verantwoordelijk voor de keepers van het Nederlands elftal. ,,Iedere trainer heeft een andere kijk op het keepen, dus het was best interessant om van Frans Hoek het een en ander te leren. Het sluit mooi aan op wat ik hier bij Ajax dagelijks doe. Ik heb goed kunnen werken met Hoek, Stekelenburg en Vorm.”

Vermeer over Stekelenburg: Vermeer. ,,We hadden snel weer dezelfde automatismen. Maarten is gewoon een topper." Vermeer over Stekelenburg: Vermeer. ,,We hadden snel weer dezelfde automatismen. Maarten is gewoon een topper."

Stekelenburg was volgens Vermeer geen spat veranderd. De doelman van AS Roma is nog altijd dezelfde ‘Steek’ als uit zijn Ajax-tijd, zo ondervond Vermeer. ,,We hadden snel weer dezelfde automatismen. Maarten is gewoon een topper. Dat heeft hij de afgelopen anderhalve week opnieuw laten zien. Het was leuk om samen weer even te sparren op het trainingsveld.”

De keeper van Ajax had zijn uitverkiezing voor de selectie van Van Gaal te danken aan de blessure van Tim Krul. ,,Ik heb nu een aantal trainingen bij Oranje de kans gehad om te laten zien wat ik kan. En dat is denk ik wel aardig gelukt.” Of er een vervolg bij het Nederlands elftal inzit, weet Vermeer niet. ,,Ik heb er niet specifiek met de bondscoach over gesproken. Wel met de keeperstrainer trouwens. Hij zei dat ze tevreden over me waren.”

Ajax hervat de competitie zaterdagavond in Almelo. Ondanks de naderende kraker in de UEFA Champions League tegen Manchester City, is Vermeer volledig met zijn hoofd bij Heracles. ,,Die wedstrijd tegen City is uiteraard belangrijk, maar dat geldt ook voor de wedstrijd tegen Heracles. Als we volgend jaar weer Champions League willen spelen, moeten we kampioen worden. En daar is dus ook een overwinning op Heracles voor nodig. De afgelopen seizoenen hebben we daar telkens goede resultaten behaald. Maar Heracles speelt al jaren goed en verzorgd voetbal, dus makkelijk wordt het zeker niet.”

Heracles - Ajax begint zaterdagavond om 18:45 uur in het Polman Stadion. De wedstrijd wordt rechtstreeks op Eredivisie Live uitgezonden. Bestel je kijkcode via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel je kijkcode voor Heracles - Ajax