Menu
Vermeer speelt meeste minuten

Vermeer speelt meeste minuten

Frank de Boer heeft in de eerste seizoenshelft in totaal 28 spelers gebruikt. Vanwege de vele blessures liep het aantal spelers aardig op. Kenneth Vermeer maakte in de Eredivisie de meeste minuten voor Ajax. In totaal stond de doelman 1465 minuten onder de lat. Door blessures en zijn rode kaart tegen Feyenoord kwam reservedoelman Jasper Cillessen tot 66 competitieminuten.

In het bekertoernooi kwam Cillessen aanmerkelijk meer minuten in actie. Tegen vv Noordwijk en Roda JC stond hij beide keren 90 minuten onder de lat. De 37 minuten van de gestaakte bekerwedstrijd tegen AZ tellen niet mee voor de doelman.

Na Vermeer maakte Christian Eriksen de meeste minuten in de Eredivisie. In totaal stond de 19-jarige Deen 1440 minuten op het veld. Davy Klaassen is met zijn 18 jaar de jongste van alle 28 spelers. André Ooijer (37) voert de lijst qua leeftijd aan. Lesley de Sa is de enige van de 28 spelers die niet in de Eredivisie in actie kwam. De jonge vleugelaanvaller kwam alleen tijdens het bekerduel met Noordwijk in actie.

Ajax' Official Sponsor BDO bracht eerder in samenwerking met Ajax het Sportief Verslag 2010-2011 uit en zal ook weer aan het einde van dit seizoen met een statistiekenverslag over het seizoen 2011-2012 komen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar het Sportief Verslag 2010-2011