Menu
Vermeer weer helemaal fit

Vermeer weer helemaal fit

Kenneth Vermeer heeft geen schade overgehouden aan de uitwedstrijd tegen NEC. Afgelopen zondag moest hij zich in de tweede helft laten vervangen met een pijnlijk bovenbeen. Woensdagochtend trainde de doelman weer volledig met de andere keepers mee. De wedstrijd tegen Excelsior lijkt daardoor geen probleem voor Vermeer.

Tegenover de terugkeer van Vermeer stond de afwezigheid van de internationals. Geen nood, want Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Vurnon Anita, Gregory van der Wiel en Christian Eriksen hadden slechts een extra vrije dag van Frank de Boer gekregen. Zonder de internationals was de groep aardig afgeslankt. Ook al omdat jongelingen als Davy Klaassen en Lesley de Sa, net als de spelers van Jong Ajax, als altijd op woensdag hun wekelijkse vrije dag hebben.

Derk Boerrigter en Dmitry Bulykin zijn op de weg terug. Derk Boerrigter en Dmitry Bulykin zijn op de weg terug.

De Ajacieden die er wel waren trainden gedreven onder leiding van de technische staf. Vooral bij Ismaïl Aissati (weer terug in de A-selectie) en Nicolás Lodeiro (hij grijpt zijn kans nu er veel geblesseerden in de aanval zijn) straalde het plezier en de gedrevenheid er vanaf. Onder toeziend oog van een delegatie van Rosenborg BK werkten ze zich letterlijk in het zweet in voorbereiding op de wedstrijd tegen Excelsior die zaterdag in de Amsterdam ArenA op het programma staat. Gewapend met schrijfblok en fotocamera maakte de begeleidingsstaf van de Noren er daags na Ajax A1 - Rosenborg A1 een nuttige en leerzame ochtend van.

Op het naastgelegen veld werkten Derk Boerrigter (rug) en Dmitry Bulykin (kuit) met de fysiotherapeut aan hun herstel. Of ze zaterdag al inzetbaar zullen zijn tegen Excelsior is nog de vraag. Ook Siem de Jong (dijbeen) meldde zich buiten. De middenvelder is echter minder ver in zijn herstel dan Boerrigter en Bulykin. Opgeteld bij André Ooijer (hamstring), Bruno Silva (schouder), Kolbeinn Sigthórsson (enkel) en Nicolai Boilesen (hamstring) is er voorlopig nog druk genoeg in de ziekenboeg. Het is daarom een goede gedachte dat een aantal spelers uit de eigen jeugdopleiding (Ruben Ligeon, De Sa, Klaassen) inmiddels aan de deur klopt.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolás Lodeiro grijpt zijn kans nu er veel aanvallers geblesseerd zijn. Nicolás Lodeiro grijpt zijn kans nu er veel aanvallers geblesseerd zijn.
Siem de Jong trainde buiten apart met de fysio. Siem de Jong trainde buiten apart met de fysio.
Een afvaardiging van Rosenborg BK was aandachtig toeschouwer bij de training. Een afvaardiging van Rosenborg BK was aandachtig toeschouwer bij de training.