Menu
Vermoeide Emanuelson niet mee naar Londen

Vermoeide Emanuelson niet mee naar Londen

De Ajacieden zijn vanmiddag naar Londen vertrokken voor de UEFA Champions Leaguewedstrijd tegen Arsenal. In de wetenschap dat Ajax zeker is van plaatsing voor de volgende ronde en geen poulewinnaar kan worden, spelen de Amsterdammers morgen zonder druk en zonder sportief belang. ,,Het enige belang van de wedstrijd ligt richting de komende weken. We moeten met een goed gevoel uit dit duel komen'', is trainer Danny Blind van mening.

Want de trip is mislukt als Ajax tegen een zeperd aanloopt in Londen. Voor de stand in de poule maakt ook een slecht resultaat echter niets meer uit. ,,Voor de groep is het wel prettig dat op deze wedstrijd geen druk zit, maar ik had wel graag de positieve druk om eerste te worden, willen hebben”, aldus Blind, die Emanuelson, Charisteas, Vonk, Escudé, Maxwell, Manucharyan en Mitea thuis laat. ,,Emanuelson maakt een vermoeide indruk. Nadat hij van een griepje hersteld was, gaf hij aan dat hij er doorheen zit. Wij hopen dat Urby vrijdag weer kan aansluiten bij de groep. Zo niet, dan krijgt hij meer rust. Het is wel te verklaren dat hij vermoeid is, want hij heeft de meeste speelminuten van iedereen, speelde een WK en alle duels van Jong Oranje en werkte ook nog een stage af bij het Nederlands elftal.''

Het duel dat Emanuelson mist is niet van het gehalte dat het affiche Arsenal - Ajax belooft. ,,Ook dat komt natuurlijk doordat er geen druk op zit. Het feit dat de wedstrijd op Highbury is, moet genoeg prikkel zijn voor de spelers om een goede prestatie neer te willen zetten”, aldus Blind, die zelf nooit tegen Arsenal speelde. Of de Londenaren dat ook willen, weet Blind niet. ,,Ik heb geen idee hoe Arsène Wenger dit duel benadert. Voor hen is december normaliter een heel drukke maand. Misschien dat hij daardoor een aantal spelers zal ontzien, want ook de eerste plaats in de poule kan ze niet ontgaan. Maar ik vind het helemaal niet zo interessant of ze op oorlogssterkte aantreden of niet.”

Blind gaf aan dat hij zijn elftal niet zal wijzigen ten opzichte van afgelopen zondag, en naar zondag toe zal dat ook niet zo zijn. Woensdagavond tegen kwart voor negen zal de trainer in de kleedkamer zijn spelers het volgende meegeven: ,,Geniet ervan en durf te voetballen!”