Menu
Verplaatsing Supportershome Ajax

Verplaatsing Supportershome Ajax

Het Supportershome van Ajax wordt verplaatst en krijgt een plek in het Transferium, aan de zuidoostzijde van de Amsterdam ArenA. Ook komt er aan de noordzijde van het stadion een nieuw terrein voor het parkeren van de bussen van bezoekende voetbalclubs. De gemeente Amsterdam, AFC Ajax, de Amsterdam ArenA en de Stichting Exploitatie Supportershome hebben hierover overeenstemming bereikt.

Door deze wijzigingen worden de verschillende supportersstromen beter gescheiden waardoor de veiligheid rondom het stadion nog meer verbetert. Hierdoor is er structureel minder politie-inzet nodig tijdens voetbalwedstrijden in de ArenA. De planning is om beide voorzieningen bij de start van het seizoen 2011-2012 in gebruik te nemen.

De afgelopen jaren is gewerkt met tijdelijke oplossingen voor zowel het Supportershome als het parkeren van bussen met supporters van de bezoekende club. De nieuwe ontmoetingsplaats voor Ajax-supporters komt op de begane grond van het Transferium. Dit Supportershome is niet toegankelijk vanuit het Transferium, maar via een aparte ingang aan de buitenzijde van de ArenA. De gemeente Amsterdam, die de parkeervoorziening in het Transferium beheert, stelt hiervoor de ruimte ter beschikking. Dit gaat ten koste van 65 parkeerplaatsen. Ajax stelt zich garant voor de jaarlijkse huur van het Supportershome. De tijdelijke vergunning voor het huidige Supportershome verviel per 31 januari 2010 en wordt daarom verlengd voor de duur van de overbruggingsperiode.

Het nieuwe parkeerterrein voor supportersbussen wordt afsluitbaar en komt dicht bij het bezoekersvak. Dit maakt het beter mogelijk om verschillende bezoekersstromen in goede banen te leiden. Op dit terrein worden ook de sleepercoaches en trailers geparkeerd als er concerten of andere evenementen in het gebied zijn. De aanleg van het nieuwe parkeerterrein wordt gezamenlijk gefinancierd door de gemeente Amsterdam en Amsterdam ArenA.