Menu
Verplichte buscombi naar Gent

Verplichte buscombi naar Gent

Ajax heeft voor supporters die de wedstrijd Zulte Waregem - Ajax willen bezoeken een verplichte buscombi opgelegd gekregen van de gemeente Gent. Omdat het stadion van Zulte Waregem niet aan de UEFA-eisen voldoet, wijkt men uit naar Gent.

Onlangs zijn de voorbesprekingen voor het UEFA Cupduel tussen Zulte Waregem en Ajax afgerond. Ajax heeft er alles aan gedaan om op een normale vervoerswijze af te kunnen reizen. Daarnaast kijkt Ajax nog naar alternatieve opstapplaatsen. Informatie hieromtrent volgt. Een positief punt is dat Ajax in plaats van het verplichte minimumaantal van 640 kaarten, 900 kaarten in het uitvak tot zijn beschikking heeft.

Ajax raadt supporters met klem af om rondom de wedstrijd naar het centrum van Gent af te reizen, omdat in België de mogelijkheid bestaat mensen administratief aan te houden en de overheid aangegeven heeft hiervan gebruik te zullen maken. Dit houdt in dat de politie supporters zonder opgaaf van reden 24 uur vast kan houden op het politiebureau. Daarnaast zullen de aangehouden supporters op moeten draaien voor het vervoer naar het bureau, hetgeen standaard minimaal €100,- kost.