Menu

Verrassende rentree Tobiasen in Deense selectie

Ole Tobiasen is opgenomen in de Deense selectie voor het treffen van woensdag met Bosnië-Herzegovina. De oud-Ajacied nam eind april 2002 afscheid van het Ajax-publiek, dat hem maar nauwelijks in actie had kunnen zien vanwege ernstige knieblessures.

Voor Tobiasen moet het een geweldig gevoel zijn. Een jaar geleden was hij immers nog zeer voorzichtig in het geven van prognoses en het uitspreken van verwachtingen rondom zijn rentree op het voetbalveld. Maar Ole is helemaal terug en ziet zijn jarenlange revalidatie en wilskracht beloond met een oproep voor het nationale elftal.

Tijdens de trip naar Portugal in januari van dit jaar troffen Tobiasen en zijn oud-collega's van Ajax elkaar weer op Schiphol en in het vliegtuig. De Deen maakte toen deel uit van AZ, maar wat niemand nog wist was dat die samenwerking nog maar enkele dagen zou duren. In Sevilla, waar AZ trainingskamp hield, kreeg Tobiasen te horen dat FC Kopenhagen belangstelling had en de verdediger keerde spoorslags terug naar zijn vaderland.

De laatste keer dat Tobiasen in de Arena speelde was in oktober 2002 tijdens de wedstrijd Ajax - AZ. Daarin moest de rechtervleugelverdediger toezien dat Ajax zes keer scoorde.

Tobiasen vervangt Thomas Rytter in het team van bondscoach Morten Olsen. Op vi.nl laat de oud-Ajacied weten verrast te zijn door zijn selectie. Hij speelde immers tot nu toe slechts twee wedstrijden voor FC Kopenhagen.

De Deen debuteerde in het nationale keurkorps in januari 1997 tegen Portugal. Zijn eerste interland in een kwalificatiewedstrijd volgde acht maanden nadien. Kroatië was in het Parken-stadion de tegenstander. De laatste wedstrijd was in november 1998 tegen Zwitserland. In die wedstrijd scoorde hij voor het eerst. Mocht Tobiasen tegen Bosnië-Herzegovina in actie komen, dan is dat zijn elfde interland.