Menu

Verrassende uitspraken op derde Junior Persconferentie

Op 26 februari werd er in de officiële perskamer van Ajax de derde persconferentie gehouden voor leden van de Kids Club. Toekomstige sportjournalisten konden maar liefst vijf spelers van de A-selectie ondervragen. Na de persconferentie wist iedereen dat Jelle van Damme het onbegrijpelijk vindt dat Nederlanders satésaus op hun patat gooien en dat Maarten Stekelenburg bijna kok was geworden!

Terwijl de junior-reporters ongeduldig op hun stoel zaten, namen de ouders nog snel foto's van hun kinderen. ,,Moet ik de antwoorden opschrijven?'’, vroeg Jeffrey Schaftenaar nog even snel aan zijn vader. Iedereen was een beetje nerveus, zo vlak voor de spannende ontmoeting.

Jelle van Damme, Maarten Stekelenburg en Wesley Sneijder wachtten geduldig op medespeler Richard Witschge en teammanager David Endt. Tot ieders grote verrassing nam Nigel de Jong ook onverwachts plaats achter de microfoon. Hij wilde graag bij de persconferentie zijn, dus mochten de razende reporters nog snel een extra vraag voor hem bedenken.

De reporters hadden allemaal een persmap en hun vragen, dus de persconferentie kon beginnen. Nigel de Jong werd door Mariska van Velzen gevraagd zijn mening te geven over damesvoetbal (‘moet kunnen’) en Wesley Sneijder gaat graag winkelen als hij een vrije dag heeft.

Kay Bult vroeg aan Richard Witschge hoe het is om nu een van de ouderen in de selectie te zijn, terwijl hij vroeger een van de jongste was. Witschge antwoordde gevat: ,,Ik ben inderdaad de oudste, maar zo zie ik er natuurlijk niet uit. Tomás Galásek ziet er veel ouder uit.”

Richard Slaets vraagt aan Wesley Sneijder wat hij het mooiste stadion vindt. De jonge middenvelder vindt 'het stadion van AC Milan niet verkeerd, maar het stadion van FC Barcelona is toch het allermooist'.

Maarten Stekelenburg vertelde journalist Kay Bult dat hij een opleiding tot kok volgde voordat hij bij Ajax kwam. Tegenover sportverslaggever Jeffrey Swijnenburg zei de jonge en geblesseerde doelman dat hij sowieso zijn contract tot 2008 uitdient. ,,Ik denk ook niet aan het buitenland, ik wil eerst bij Ajax een basisplaats veroveren. Dan zien we wel weer verder.”

Melvin Aerts wist met zijn vraag aan Jelle van Damme (‘sta je niet liever in de spits?') alle andere voetballers aan het lachen te krijgen. Blijkbaar hebben ze daar niet zo heel veel vertrouwen in. Er werd hem ook gevraagd hoeveel patat hij eet. De Belg liet weten dat dat één keer per week is, en in België, want hij vind het erg vreemd dat Nederlanders satésaus op hun patat doen.

Na de vele vragen aan het vijftal is er tijd voor een gezamenlijke foto en kunnen de jonge journalisten een handtekening vragen op de spelerskaart die ze vooraf netjes in hun persmap hadden gestopt. De spelers namen voor iedereen de tijd. Foto’s, shirts, vaantjes, posters, werkelijk alles werd van een handtekening voorzien. Rond drie uur keerden de meeste leden van de Kids Club weer heel wat wijzer naar huis.