Menu

Verregend welkom voor Van 't Schip

De regen kwam met bakken uit de hemel toen John van 't Schip voor zijn eerste training met Jong Ajax het veld op kwam. Van 't Schip werd hartelijk begroet door de selectie van het eerste, die daarvoor getraind had. Ook sprak de nieuwe coach even met Ronald Koeman.

Vervolgens ging Johnny van ’t Schip aan het werk met zijn wel zeer uitgedunde selectie. Slechts vier spelers, Kiran Bechan, José Valencia, Michael Krohn-Dehli en Jussi Kujala, waren op het veld. Van ’t Schip ging echter gewoon aan de slag. De nieuwe trainer besteedde veel aandacht aan het geven van voorzetten en het afwerken op doel. Daarbij fungeerde Van ’t Schip zelf als keeper.

,,Lekker getraind, het was gezellig’’, lachte Van ’t Schip na afloop. ,,Ik had eigenlijk op iets meer spelers gerekend. Maar Daniel Cruz en Gabriel Mofokeng zijn geblesseerd en Nigel de Jong en Wesley Sneijder spelen met Oranje onder 19 jaar. We hebben dan ook op inspelen en voorzetten getraind, omdat er wat flankspelers waren. Op zich was het wel een leuke training. Maar dit moet niet te lang duren, want dan wordt het wat eentonig. Als je met een man of tien bent, met een keeper erbij, kan je al veel meer doen, nu is het wel erg beperkt. Dan moeten we af en toe maar samen met de A1 gaan trainen.’’

Voor de training van Jong Ajax was het eerste elftal eens flink onder handen genomen. In de stromende regen werkte de selectie een pittige looptraining af, alvorens de sessie afgesloten werd met een fanatieke rondo.

De training werd van dichtbij gadegeslagen door twee jeugdelftallen. De F1 van Diemen zou woensdag een toernooi spelen op de Toekomst, maar dat bleek achteraf alleen de F2 te gaan doen. Om het een beetje goed te maken mochten de jongens aanwezig zijn bij een training van Ajax 1. Net als het meisjesteam van de C1 van SDO uit Bussum. Zij waren speciaal uitgenodigd door Ronald Koeman. Na afloop mochten de teams met alle spelers en trainers op de foto, en verzamelden ze handtekeningen.