Menu

Verregende training op vrijdagochtend

Voor het eerst deze week had Ronald Koeman de hele selectie tot zijn beschikking. In de stromende regen stoomde de trainer zijn spelers klaar voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie, zondag tegen NAC.

Wat later dan gebruikelijk betrad de selectie vanochtend het trainingsveld. Rafael van der Vaart was daar niet bij, de geblesseerde aanvoerder bleef binnen om aan zijn herstel te werken. John O'Brien kwam wel met de groep mee, maar trainde apart met Ricardo de Sanders. Nicolae Mitea was er wel weer bij en Wesley Sneijder haakte halverwege de training af en ging grote ronden lopen.

Na een flinke warming-up werd de groep in tweeën gesplitst om, zoals gebruikelijk op vrijdag, een grote partij te spelen. Het team van negen dat geen hesjes droeg moest proberen de tegenstander van aanstaande zondag na te bootsen. In de korte pauzes tussen de drie partijtjes voorzagen Ronald Koeman en Ruud Krol de teams van aanwijzingen. Hopelijk waren de partijtjes geen voorbode van aanstaande zondag, want er werd nauwelijks gescoord aan beide kanten.

Omdat de training iets later was begonnen, gingen de Ajacieden tot iets na het middaguur door. Voordat iedereen een warme douche mocht opzoeken, moest er nog een klusje worden geklaard: Roel Pieper had tijdens het 'Quality of Life Gala' het hoogste bedrag geboden om een training van Ajax bij te wonen. Als dank daarvoor mocht hij onder andere met zijn gasten na de training op de foto met de selectie.