Menu

Verschuivingen op trainingsveld

Het blijven natuurlijk rare dagen, die dagen zonder de internationals. Maar hoewel er dan niet echt veel Ajacieden op het trainingsveld te vinden zijn, zijn er toch verschuivingen mogelijk. Zoals vandaag.

Zonder de geselecteerde internationals, telde trainer Ronald Koeman precies zeven honderd procent fitte pupillen: de Afrikanen Anthony Obodai, Yakubu en Steven Pienaar, Maxwell, Julien Escudé, Nigel de Jong en doelman Sander Boschker.

Daarnaast kon de trainer zich verheugen in het gezelschap van Jari Litmanen, die regelmatig bij de groep aansloot, maar toch ook zijn individuele training bleef doen. De Fin liep van het ene veld naar het andere, van het groepsgebeuren naar de indivduele oefeningen.

Een andere 'verhuisde' was Victor Sikora. De buitenspeler had lichte heup/liesklachten en trainde op de hoek van het linkerveld met de herstellende Wamberto en Zdenek Grygera. Grygera kon zich mooi nog even in het zweet werken, voordat hij vanmiddag in het vliegtuig naar Praag stapt. Dat was gelukt, getuige zijn oververhitte hoofd na afloop van de training. ,,Ik ben moe!", flapte de Tsjech er in onvervalst Nederlands uit.

John O'Brien verscheen niet op het trainingsveld. De Amerikaan ging gisteren ziek naar huis.

Maar wie denkt er met een kleine groep geen training is af te werken, heeft nooit langs het veld bij de ArenA gestaan. Met afwisselend grondoefeningen, passings-opzetjes, explosieve sprintloopjes en de vertrouwde rondo's moesten de 'achterblijvers' behoorlijk aan de bak.

Het laatste gedeelte van de training gingen de spelers in drie tegen vier een partij aan. De meegekregen opdracht in het spel, waarbij het ene team twee kleine doeltjes verdedigde en diende te scoren in het grote doel waar Boschker de wacht hield, galmde regelmatig over het trainingsveld. 'Drukzetten!', kregen de mannen keer op keer te horen. Nigel de Jong, Yakubu en Maxwell deden het uiteindelijk het beste, getuige de luide brul uit hun mond na het laatste fluitsignaal van de trainer.