Menu
Verslag Ajax Kids Club Persconferentie

Verslag Ajax Kids Club Persconferentie

Vragenvuur aan vijf Ajaxspelers. Als lid van de Ajax Kids Club krijg je de kans om een speler te interviewen. Zo hebben we dit seizoen Viktor Fischer en Daley Blind gehad. Maar een keer per jaar doen we het net even anders. Elf leden mochten maar liefst vijf spelers een vraag stellen tijdens de Ajax Kids Club persconferentie.

Danny Hoesen, Joël Veltman, Lasse Schøne, Derk Boerrigter en Daley Blind konden hun borst wel natmaken, want in de perskamer van de Arena kregen zij 55 vragen voorgeschoteld.

Nog voor de persconferentie was begonnen, werden de eerste vragen al gesteld aan Hoesen en Veltman. Zij waren eerder in de perskamer dan de andere drie spelers. “Als je geen spits mag zijn, ben je dan liever verdediger of middenvelder?” werd er gevraagd aan Hoesen. En ook Veltman kreeg de vraag op welke positie hij wil spelen als hij geen verdediger mag zijn. Beide jongens kozen voor een positie in de aanval. “Want ik speel het liefst zo dicht mogelijk bij de goal,” legt Hoesen uit.

Als ook Schøne, Boerrigter en Blind aanwezig zijn, kan het eindelijk beginnen. Teammanager David Endt zorgt ervoor dat alles goed verloopt en niet iedereen door elkaar gaat praten. Net als bij een echte persconferentie.

De 7-jarige Matthijs uit IJsselmuiden stelt zijn eerste vraag aan Schøne: “Waarom ben je in Nederland gaan voetballen?” Schøne antwoordt dat voetbalopleidingen in Nederland beter zijn en dat de kans om te voetballen hier groter is.

Blind krijgt meteen twee vragen die niet over hemzelf gaan, maar over zijn vader. “Gaan jullie nou de hele tijd vragen over mijn vader stellen?” grapt hij.

Quinten (12) uit Den Helder heeft een moeilijke vraag voor Boerrigter. “Wat vond je het moeilijkst in de tijd van je blessure?” Boerrigter antwoordt: “Iedereen die mij aansprak over mijn blessure. Mensen hebben het beste met je voor, maar helpen je wel herinneren dat je geblesseerd bent.”

Op de vraag van de 8-jarige Mika uit Helmond moet Schøne goed nadenken. Mika wil namelijk weten waarom voetballers zoveel tatoeages hebben. “Daar ga je toch niet beter van voetballen?” “Was dat maar zo!” lacht Schøne. Maar omdat het best wel verslavend is willen voetballers steeds meer tatoeages.

Ruim een uur later zit het erop. Na het uitdelen van handtekeningen en het maken van foto’s gaan de spelers als eerste weg. De rest praat nog na. Schøne wordt benoemd tot leukste speler van de dag. “Vanwege zijn tatoeages,” noemt Rayyan (8) uit Amstelveen als reden.

En dan is het echt tijd om naar huis te gaan. De elf journalistjes verlaten de Arena. Ze weten meer over hun spelers, mochten vragen stellen die echte journalisten niet durven te vragen en beleefden een middag om nooit te vergeten.

Omdat we niet alle 55 vragen kunnen noemen, hier de leukste vijf vragen.

Hoeveel boterhammen eet je per dag?
Veltman: “Ik eet ‘s ochtends twee pistoletten met melkhagelslag. In de middag ook twee en ‘s avonds soms één en soms ook niet.”

Wat is je favoriete Nederlandse eten?
Schøne: “Ik houd wel van stamppot. Beetje jus erbij en een worstje.”

Wat doe je als je tijdens de wedstrijd naar de WC moet en het echt niet langer kan volhouden?
Blind: “Zelf heb ik het nog nooit gehad, want vaak ga ik in de rust en voor de wedstrijd naar de wc.”

Hoe versta je de coach tijdens een wedstrijd met al dat lawaai in het stadion?
Boerrigter: “Soms sta je aan de andere kant van het veld en hoor je hem niet. Maar soms sta je er ook te dichtbij en hoor je hem iets te goed.”

Waarom ben je zo jong al naar Engeland vertrokken?
Hoesen: “Fullham had me uitgenodigd voor een stage van twee weken. Dat beviel goed en toen heb ik de keuze gemaakt om daar te spelen.”

Tekst: Mylene Sopacua
Foto's: Emiel de BrouwerKlik hier voor de foto's