Menu

Verslag Ajax Kids Club Raad 23 oktober 2002

De Ajax Kids Club Raad kwam op 23 oktober jl. weer bijeen. Deze keer stonden de internetpagina's op de agenda. De Kids Clubpagina's werden uitgebreid besproken en om alles goed te kunnen begrijpen, schoof de Ajax Internetredactie aan om alle (technische) vragen te beantwoorden. Wat er precies is besproken, kun je hieronder lezen

Ajax Kids Club internetpagina’s
Bij de bespreking van deze pagina’s is Gabriël van Gastel, hoofd van de Internetredactie aanwezig om vooral de technische vragen te beantwoorden.

* De Kids Club-pagina’s zijn moeilijk te vinden vanaf de homepage van Ajax. Deze zit onder het ‘pull down menu’ Fanzone.
>> Gabriël zal een button Ajax Kids Club op de homepage maken, zodat je meteen op de Kids Club-pagina’s terecht komt. Inmiddels is dit gedaan.

* De lay out van de pagina’s is goed. Eenmaal op de pagina’s aangekomen, is alles wel makkelijk te vinden.

* De pagina’s moeten vaker worden vernieuwd. De meeste onderwerpen staan er te lang op. Dit moet sneller en vaker worden aangepast.
>> Anna Maria zal er voor zorgen dat het nieuws vaker wordt vernieuwd.

* Als je naar Nieuws gaat op de Kids Club-pagina’s staat er bijvoorbeeld 22/10/2002 Ajax Sinterklaasfeest. Het is niet duidelijk dat het artikel op die datum op de site is gezet, maar het lijkt net of het evenement op die datum plaatsvindt.
>> Gabriël zegt dat dit niet kan worden aangepast, omdat het systeem zelf de datum waarop iets op internet wordt gezet er automatisch er bijzet.
>> Anna Maria zal uitzoeken of het misschien mogelijk is om op de openingspagina van Kids Club-nieuws een standaard tekst kan worden gezet hoe dit in elkaar zit.

* Poll en forum: er moet een poll op de site komen, zodat leden kunnen stemmen over een bepaald onderwerp.
>> Gabriël zegt dat dit makkelijk te maken is en hij zal zo snel mogelijk een poll op de Kids Club-pagina’s zetten. Ondertussen staat de poll al op de site met de
volgende stelling: Vind je dat de Ajax Kids Club Raad het goed doet?

* Er moet een aparte kids chat room komen die alleen toegankelijk is voor Kids Club-leden. Om er voor te zorgen dat er geen volwassenen of niet-leden in deze chatroom kunnen komen, moet je hier alleen mee kunnen doen als je een pass word hebt. Dit kan bijvoorbeeld je lidnummer + je naam zijn. Deze kids chat moet dan wel gecontroleerd worden door de Ajax Internetredactie zodat kinderen veilig kunnen chatten.
>> Gabriël gaat uitzoeken of dit allemaal mogelijk is.

* Ook moet er een keer een speciale chatsessie met spelers komen, waaraan alleen Kids Club-leden kunnen meedoen.
>> Gabriël zegt dat mogelijk is, omdat dit al gebeurt voor de volwassen supporters. Hiervoor moeten natuurlijk spelers beschikbaar zijn en dat hangt af van de trainer, speelschema en andere verplichtingen die de spelers hebben.

* Onder de button links staat nog helemaal niets. Suggesties voor deze links met andere internet sites zijn:
- links met zelf gemaakte Ajax websites (gemaakt door Kids Club-leden);
- links met buitenlandse Voetbal Kids Club bijvoorbeeld the Young Reds van Manchester United of The Junior Gunners van Arsenal. Alle links moeten te maken hebben met Ajax (of voetbal).

* Fun: op deze pagina staat ook nog niets.
- De Ajax-kleurplaten moeten worden teruggezet. Dit is namelijk ook leuk voor de jongste leden.
- Er moeten meer spelletjes worden geplaatst. Op www.yorin.nl bij ‘Onderweg naar morgen’ staat een goed voorbeeld van een memory puzzel;
- Er moet een puzzel komen waarbij de leden voor iedere thuiswedstrijd de juiste beginopstelling moeten doorgeven. Hiervan kan een internet prijsvraag worden gemaakt.

* Beeld & geluid: als je hier iets wilt zien of horen moet je je eerst aanmelden bij my Ajax. Volgens de leden mogen en willen de meeste kinderen dit niet.
>> Gabriël legt uit dat dit aanmelden alleen bedoeld is om vervelende internetbezoekers weg te houden. Het is niet bedoeld om allerlei cyberreclame te sturen naar degenen die zich hebben aangemeld.

* Ajax managementgame: volgens de raadsleden willen heel veel kinderen dit spel spelen, maar € 7,50 is veel te duur voor kinderen.

* Ringtones en Voice cards: ook dit zou heel populair kunnen zijn onder de leden, maar is ook te duur. De voice cards die er nu zijn, zijn alleen voor de geboorte van een kind en een verjaardag. Iedereen is maar 1x per jaar jarig en geen enkel kids club-lid (of hun vrienden) heeft kinderen. Je zou een voice card alleen voor een verjaardag kunnen gebruiken.
>> Gabriël gaat onderzoeken of er meer voice cards kunnen komen voor verschillende gelegenheden zodat je de voice cards vaker kunt gebruiken.

* SMS-dienst: de dienst is heel goed, want je hebt meteen het allerlaatste nieuws. Als je een prepaid card op je mobiele telefoon hebt is € 0,55 per bericht veel te duur en zullen maar heel weinig leden zich hierop abonneren.

* Om leden toch meer van deze diensten gebruik te kunnen laten maken, is het idee om deze diensten weg te geven als hoofdprijs van een prijsvraag. Bijvoorbeeld ‘schrijf een Ajax Kids Club-lied en win je favoriete Ajax Ringtone’.

* Henk vraagt waarom er geen Ajax-frontjes voor mobiele telefoons zijn te koop. Een echte Ajax-telefoon is veel te duur, maar een frontje in de clubkleuren zou een goed alternatief zijn.
>> Siemens is de sponsor van Ajax en verzorgt de mobiele telefoons. Er zijn wel Ajax-frontjes te koop voor Siemens telefoons.

De volgende vergadering vindt plaats op woensdag 26 februari 2003 om 14.30 uur in de Amsterdam Arena.