Menu

Verslag Ajax Kids Club Raad-vergadering 24 april 2002

Arie van Eijden, Algemeen Directeur van Ajax, opent de eerste raadsvergadering. In een korte toespraak legt hij uit hoe belangrijk Ajax de Ajax Kids Club vindt, want zij zijn tenslotte de supporters van de toekomst!

Hij complimenteerde de zeven kersverse raadsleden voor hun betrokkenheid bij Ajax. Ook sprak hij de hoop uit dat de raadsleden altijd hun mening blijven geven over het wel en wee van de kids club. Tenslotte bereik je het meest door samen te zoeken naar nieuwe ideeën, oplossingen en verbeteringen. Met het uitreiken van de speciale vergadermap aan de raadsleden zat het officiële gedeelte erop.

2. Voorstelronde raadsleden
De raadsleden voor seizoen 2002-2003 zijn:
Felix Klos is woonachtig in Hilversum en is 10 jaar oud. Hij zit op voetbal en heeft een paar goede, praktische ideeën hoe de handtekeningensessie op de open dag verbeterd kan worden.
Rachelle van Delsen komt uit Waddinxveen en is een grote fan van Rafael van der Vaart. Ze was één van de deelnemers van de kinderpersconferentie met Rafael van der Vaart.
Andy Jonkers woont in Amsterdam en is al lid vanaf het allereerste begin. Hij voetbalt bij FC Abcoude en figureerde met zijn broer Michael in het promotiefilmpje van de Ajax Kids Club.
Sebastiaan Schutijser uit Driebergen is ook al sinds het begin lid van Ajax? jongste club. Hij was één van de leden die aanwezig was bij de lancering van de Ajax Kids Club in december 2000.
Henk Bosch komt ook uit Hilversum en is keeper. Hij is een grote fan van Fred Grim en heeft hem een keer mogen interviewen voor het clubblad.
Michael Jonkers voetbalt net als zijn broer bij FC Abcoude en ook hij was in het promotiefilmpje te zien en te horen.
Svenja Koot woont in Hilversum en mocht als één van de weinige kids club-leden aanwezig zijn bij het feestje van Jody Bernal waar ze een ontmoeting had met Ajax-speler Daniël Cruz.

3. Korte uitleg doel en functie Ajax Kids Club Raad
Het doel en functie van de Ajax Kids Club Raad is om de kids club-leden meer te betrekken bij het reilen en zeilen van de Kids Club. Het is de bedoeling dat de raadsleden meedenken, meepraten, kritiek leveren, ideeën verzinnen enz. waardoor de Kids Club straks voor alle leden nog leuker, actiever en beter wordt.

Het klinkt allemaal eenvoudig maar de raadsleden moeten zich realiseren dat ze álle leden vertegenwoordigen en niet alleen zichzelf. Dit betekent dat ze niet alleen dingen moeten verzinnen of veranderen die ze zelf alleen leuk vinden, maar zich ook moeten afvragen of bijvoorbeeld jongere leden het ook wel leuk zouden vinden.

Verder moeten de raadsleden er rekening mee houden dat sommige ideeën niet uit te voeren zijn omdat het teveel geld kost, of dat sommige veranderingen langer duren voordat je resultaat ziet. Ook zijn de raadsleden zich bewust van het feit dat de spelers niet altijd bij Kids Club-activiteiten aanwezig kunnen zijn omdat ze ook andere verplichtingen hebben. Natuurlijk blijft het voetballen zelf het allerbelangrijkste en daar zal de trainer altijd voorrang aangeven.

4. Evaluatie Clubblad
Het clubblad zoals we het nu kennen, is kritisch bekeken door de raadsleden. Hieronder volgende belangrijkste kritiekpunten:
- Het clubblad moet meer ?Ajax-uitstraling? krijgen. Er wordt nu te veel geel gebruikt, dit zou groen (gras) of meer rood/wit moeten zijn;
- Het formaat van het blad (20x20 cm.) is te klein en komt daardoor een beetje kinderachtig over. A-4 formaat heeft de voorkeur;
- Het papier zou iets minder dik mogen zijn en misschien wel glanzend (door dunner papier te kiezen, kan er worden bespaard op de portikosten (postzegels)).
- Het aantal pagina?s (8) is (te) weinig;
- De inhoud van blad zou moeten worden aangepast op de volgende punten:
* meer (echt) nieuws over Ajax zoals bijvoorbeeld over transfers, wedstrijdverslagen, blessures van spelers, statistieken, etc.
*de rubriek ?tips & trucs? moet terugkomen;
* de rubriek ?ff terugblikken op? zou moeten worden vervangen door bijv. meer informatie over Ajax 2, Ajax A1 en algemeen Ajax-nieuws;
*de prijsvragen in het blad mogen wel iets moeilijker.

De raadsleden zijn tevreden over:
- Het Ajax Kids Club-interview;
- De column van Koeman;
- ff bellen met??
- Postpagina
- Evenementenkalender.

De op- en aanmerkingen zullen verder worden uitgewerkt. Het is niet mogelijk om de gevraagde veranderingen meteen in het eerst volgende clubblad door te voeren.

5. Ingekomen agendapunten
De volgende ideeën zijn per e-mail binnengekomen:
- Kay Bult stelt een wekelijks vragenuurtjes voor met een Ajax-speler op internet. Op deze manier krijgen Kids Club-leden toch de kans om met de spelers te ?praten? zonder dat de spelers extra zwaar worden belast.
- Robert Hissink heeft het idee om in een schoolvakantie een soort voetbalkamp van 2 á 3 dagen te organiseren voor de Kids Club-leden. Hij vindt het geen probleem om hiervoor een bijdrage te betalen.

De raadsleden hebben zelf een lijstje met ideeën opgesteld:
- Uitstapjes naar een pretpark, bijvoorbeeld Six Flags;
- Een dagje meelopen of rondleiding bij de Ajax Jeugdopleiding/keepersschool op De Toekomst;
- Voetbaltoernooi tegen andere voetbal kids clubs of landelijk voetbaltoernooi
- Meedoen met een training van Ajax 1;
- De Ajax Fanshop zou Ajax Kids Club-artikelen moeten gaan verkopen, bijv.
t-shirts;
- Meer wedstrijdactiviteiten organiseren zoals een erehaag, met de spelers het veld op, etc.
- Contacten onderhouden met buitenlandse kids clubs.
- Enquête houden onder de leden om er zo achter te komen wat zij precies willen;
- Leden een interview laten houden met bijv. de tegenstanders van Ajax in het Amsterdam Tournament;
- Leden een wedstrijdverslag laten maken.

Deze ideeën worden verder uitgewerkt.