Menu
Vertonghen bezorgt 'Mister Ajax' winst

Vertonghen bezorgt 'Mister Ajax' winst

Reimer Stubbé is in januari winnaar geworden van het online aandelenspel Mister Ajax. De 20-jarige student uit Almere heeft tijdens de eerste maand van 2011 het best gehandeld met de spelersaandelen. Vooral zijn tactische keuze om al zijn ‘geld’ op Jan Vertonghen te zetten leverde hem uiteindelijk veel succes op.

Was het een slimme handelsgeest, geluk of gewoon voetbalkennis? Als je naar de winnaar van de maand januari kijkt, lijkt vooral die laatste reden doorslaggevend geweest voor de winst van het aandelenspel Mister Ajax. Stubbé had alle vertrouwen in Vertonghen en zag het aandeel van de Belg in een maand tijd behoorlijk stijgen. ,,Omdat het spel in januari weer opnieuw begon, stonden alle spelers weer op 2 of 3 euro. Alleen Vertonghen stond opvallend laag, zo viel me op. En omdat Vertonghen altijd speelt leek het me een goede keuze om alles op hem te zetten.”

De winnende tactiek is daarmee simpel verklaard. De alostudent bewijst dat echte Ajacieden een voorsprong hebben bij het online aandelenspel. ,,Je moet toch een beetje verstand van de club en de spelers hebben. Op de middelbare school heb ik bij economie ook wel het een en ander over aandelen geleerd, maar aan mijn kennis over Ajax had ik de afgelopen maand veel meer.”

De inwoner van Almere speelt het spel pas twee maanden. ,,Ik kwam er eigenlijk op doordat ik het interview met de winnaar van november op Ajax.nl las. Op dat moment had ik nooit verwacht dat ik niet veel later zelf al Mister Ajax zou zijn. Ik speelde het spel eigenlijk gewoon voor de lol, maar dat ik er zo’n gave prijs aan heb overgehouden is natuurlijk fantastisch.”

Toch heeft Stubbé de pech dat hij uitgerekend in februari zijn prijs (twee kaarten voor alle thuisduels van Ajax) mag verzilveren. Een reeds geplande wintersportvakantie zorgt ervoor dat hij de thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo en Anderlecht moet laten schieten. Bij Ajax - De Graafschap was hij begin februari wel present in vak 107 (rij 1). ,,Gelukkig mag ik ook mee naar Anderlecht - Ajax, dus dat maakt veel goed. Bovendien maak ik mijn vrienden erg blij met de kaarten voor die laatste twee wedstrijden." Ook om een andere reden is de trip naar België bijzonder voor de prijswinnaar. ,,Ik ben nog nooit bij een Europese uitwedstrijd geweest. Mijn vriendin en ik kijken er erg naar uit, al is het haar volgens mij meer om de stad Brussel dan om de wedstrijd te doen. Haha.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Eigen foto

Speel mee met Mister Ajax en maak kans op fraaie prijzen!