Menu
Vertonghen bij onthulling superauto

Vertonghen bij onthulling superauto

Een topsporter weet hoe je zuinig met je energie moet omspringen. Je krachten doseren, zodat je op het allerbelangrijkste moment kan pieken. Daarom is het niet verwonderlijk dat uitgerekend Jan Vertonghen de nieuwe ECO-auto, H2A van de Hogeschool van Amsterdam mocht onthullen.

Met de finish in zicht kwam Ajax dit seizoen tot een prima prestatie. Elf overwinningen op rij boekte de club al en die reeks loopt nog door. De spelers weten dus uitstekend hoe moet worden omgesprongen met energie. Bij de Hogeschool van Amsterdam wilden de ontwerpers van de H2A, een op waterstof rijdende auto, Vertonghen graag hun nieuwste model laten onthullen. En zo geschiedde maandagmiddag. Samen met domein Techniek voorzitter Gerard van Haarlem presenteerde de Ajax-aanvoerder de auto die gaat proberen 2000 kilometer te rijden met 1 liter brandstof.

Het team dat gaat proberen met 1 liter brandstof 2000 kilometer te rijden. Het team dat gaat proberen met 1 liter brandstof 2000 kilometer te rijden.

De auto is ontworpen en gebouwd door studenten van de opleidingen Engineering, Design & Innovation, E-Technology, Technische Informatica en Aviation Studies van de Hogeschool van Amsterdam.

De H2A rijdt van 17 tot en met 19 mei mee in de 28ste editie van de Shell Eco-marathon Europe. De race wordt dit jaar voor het eerst verreden in Nederland. In deze race worden de ruim 200 deelnemende teams uitgedaagd om zo ver mogelijk te rijden op 1 liter brandstof. Vorig jaar, bij het debuut in de ECO-marathon, heeft de oude H2A 1 op 1100 km gereden, dit jaar is 1 op 2000 kilometer het streven.

Ajax TV was ter plaatse om een reportage te maken over de onthulling. Houd de site in de gaten voor het item met Jan Vertonghen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Hogeschool van Amsterdam