Menu
Vertonghen en De Boer openen beurs

Vertonghen en De Boer openen beurs

Aanvoerder Jan Vertonghen en Ajax-coach Frank de Boer openen woensdagochtend de handelsdag op de Amsterdamse beurs van NYSE Europnext. De kersverse kampioen van Nederland is inmiddels precies veertien jaar actief op de beurs.

Ajax ging de club op 11 mei 1998 als eerste en tot dusver enige Nederlandse club naar de beurs. Sinds die dag is Ajax een Naamloze Vennootschap. Op de ochtend van de beursgang openden Frank en Ronald de Boer in het bijzijn van de gehele selectie de beurs. Hoe bijzonder de beursnotering destijds was, bleek uit feit dat de vraag naar aandelen het aanbod maar liefst vijftien keer overtrof. De vereniging AFC Ajax heeft zelf de meerderheid van de aandelen (73 procent) in bezit.

Twee jaar geleden was Ajax opnieuw betrokken bij de beursopening aan Beursplein 5. Toenmalig aanvoerder Luis Suarez opende op 5 februari 2010 de handelsdag op de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext. De Uruguayaan wordt woensdagochtend opgevolgd door Ajax’ huidige aanvoerder Jan Vertonghen en - opnieuw - Frank de Boer.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (kopfoto) Louis van de Vuurst (foto onder)

Luis Suarez sloeg op 5 februari 2010 op de bekende gong. Luis Suarez sloeg op 5 februari 2010 op de bekende gong.