Menu
Vertonghen en Vermaelen ook verder in China

Vertonghen en Vermaelen ook verder in China

Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch voetbaltoernooi. Met België versloegen de Ajax-verdedigers Nieuw-Zeeland met 1-0.

Jan Vertonghen (foto) en Thomas Vermaelen zijn nog in de race voor olympisch goud. FOTO: PROSHOTS. Jan Vertonghen (foto) en Thomas Vermaelen zijn nog in de race voor olympisch goud. FOTO: PROSHOTS.

Een gelijkspel was voor de Belgen genoeg geweest voor een plaats bij de laatste acht, maar het team van Vertonghen en Vermaelen (beiden in de basis) sloot de groepsfase in stijl af. België was veel beter dan Nieuw Zeeland. Faris Haroun maakte in de 35ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Een kwartiertje eerder raakte Vertonghen de paal en in de tweede helft schoten Tom de Mul en Maarten Martens nog op de lat. Nieuw-Zeeland speelde bijna de hele tweede helft met tien man. Ellensohn kreeg rood na een overtreding op Vermaelen.

In de kwartfinale moeten de Jonge Duivels het zaterdag opnemen tegen Italië. Eerder op de dag plaatse Nederland zich ook voor de kwartfinales door met 1-0 te winnen van Japan. Daardoor zijn er nu nog vier Ajacieden in de race voor olympisch goud: Vermaelen, Vertonghen, Emanuelson en Vermeer.