Menu
Vertonghen hoopt op luidruchtige kids

Vertonghen hoopt op luidruchtige kids

Ook in Brazilië drong dinsdag het bericht door dat er bij de bekerwedstrijd Ajax - AZ wel kinderen aanwezig mogen zijn. Dat de KNVB het verzoek van Ajax heeft ingewilligd kon ook bij Frank de Boer en Jan Vertonghen op sympathie rekenen. De coach en aanvoerder van Ajax zijn blij dat de wedstrijd tegen AZ op deze manier niet in een lege Amsterdam ArenA wordt gespeeld.

De Boer is blij dat de ArenA op donderdag 19 januari met kinderen gevuld zal zijn. Door de aanwezigheid van kinderen in de leeftijd tot 12 jaar en hun begeleiders wordt in ieder geval voorkomen dat de wedstrijd in een spookachtig decor wordt afgewerkt. ,,Een leeg stadion is sfeerloos. Helemaal grote stadions zoals de ArenA. Ik juich het daarom toe dat er nu in elk geval kinderen naar binnen mogen.”

Ook Vertonghen reageerde verheugd op het bericht dat stoeltjes in de ArenA niet onbezet zullen blijven. ,,Al vind ik het nog steeds een rare beslissing dat we helemaal opnieuw moeten beginnen”, zei de Belg. De 1-0 voorsprong uit de eerste 37e minuten is Ajax namelijk kwijt. ,,Maar ik ben wel tevreden met de beslissing dat er kinderen naar binnen mogen. Al met al is het een mooi compromis. Ik hoop nu dat er veel en vooral luidruchtige kinderen naar de ArenA komen.” En dan, lachend: ,,Met name uit Amsterdam.”

Als Ajax de inhaalwedstrijd tegen AZ wint, wacht de regerend landskampioen in de kwartfinales een thuiswedstrijd tegen de amateurs van GVVV.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots