Menu
Vertonghen krijgt chocola voor goede doel

Vertonghen krijgt chocola voor goede doel

De selectie van Ajax kreeg deze week bezoek van Jip Maathuis. De 12-jarige Ajax-fan bezocht de Toekomst met een doel. Een heel goed doel zelfs. Jan Vertonghen kreeg uit handen van Jip de eerste chocoladeletter waarvan de opbrengt geheel ten goede komt aan www.jipsgoededoelen.nl. De Belg ontving tegelijk ook de bestelde chocoladeletters voor de hele selectie en de overige medewerkers van Ajax.

Vertonghen is sinds een maand ambassadeur van www.jipsgoededoelen.nl, een goed doel dat zich inzet voor kinderen in oorlogsgebieden. Alles onder het veelbetekenende motto: ‘je kunt een kind wel uit de oorlog halen, maar hoe haal je de oorlog uit een kind?’ Jip vroegen Vertonghen of hij iets voelde voor een ambassadeurschap van het goede doel. De Belgische verdediger had weinig bedenktijd nodig en stemde natuurlijk toe.

,,Jip komt ons verrassen met zijn leuke initiatief’’, sprak Vertonghen op de Toekomst, vlak voordat hij de eerste chocoladeletter uit handen van Jip ontving. De tiener verkoopt de letters en doneert de opbrengst aan War Child. Vertonghen: ,,Aan zo’n initiatief nemen we als Ajax natuurlijk graag deel. De letters zien er lekker uit.’’ Met een knipoog: ,,En anders maken we er chocolademelk van.’’ Als Urby Emanuelson passeert in het spelershome, krijgt de linkspoot direct ook een fraai versierde letter mee. Vanzelfsprekend heeft Jip alleen letters A meegebracht. De A van Ajax en ook van Amsterdam. Uiteraard worden de overige chocoladeletters volgende week aan de medewerkers van Ajax uitgedeeld.

Urby Emanuelson kreeg als tweede selectielid een chocoladeletter van Jip. Urby Emanuelson kreeg als tweede selectielid een chocoladeletter van Jip.

,,Ik wil hiermee graag iets doen voor kinderen in arme landen’’, vertelt Jip over zijn bijzondere initiatief. ,,Ik kan hier iedere dag voetballen. In een land als Afghanistan kan dat niet. Met deze actie hoop ik dat sommige kinderen het beter krijgen. Iedereen heeft deze periode chocoladeletters nodig. Dus hopelijk worden er veel verkocht.’’ Afgelopen jaar was zijn eerste ‘chocoladeletteractie’ een groot succes. Jip verkocht een scheepslading chocoladeletters en hielp het goede doel daarmee aan maar liefst 60.000 euro. Dit jaar hoopt hij die opbrengst te overtreffen.

Vertonghen ontving de eerste chocoladeletter niet alleen vanwege zijn ambassadeurschap. De Belg is hét grote idool van de kleine Ajacied, die samen met vader Frank naar Amsterdam kwam. Maathuis is de laatste man van de D1 van Vogido in Enschede. Jip: ,,Ik wilde de letters voor de selectie juist ook aan de laatste man van Ajax overhandigen.’’ Als dank kreeg Maathuis een gesigneerd shirt met het rugnummer 5 (het rugnummer van zijn idool) mee naar huis.

Bekijk vanavond de reportage met Jip en Jan en de chocoladeletters op Ajax TV op Eredivisie Live.

In het spelershome vond elke Ajacied deze week een speciale chocoladeletter naast zijn bord. In het spelershome vond elke Ajacied deze week een speciale chocoladeletter naast zijn bord.
Maarten Stekelenburg toont de letter. Maarten Stekelenburg toont de letter.
Vertonghen bedankte Jip met een gesigneerd thuisshirt. Vertonghen bedankte Jip met een gesigneerd thuisshirt.