Menu
Vertonghen: 'Leuke poule met kansen'

Vertonghen: 'Leuke poule met kansen'

,,Een leuke poule met mogelijkheden”, zo luidde de reactie van Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen direct na de loting van de groepsfase van de UEFA Champions League, die Ajax aan Real Madrid, Olympique Lyon en Dinamo Zagreb koppelde.

Vooraf had Vertonghen voor de tegenstander uit pot 1 wel voorkeuren. ,,Manchester United of FC Barcelona, want Real Madrid hebben vorig seizoen we al gehad. Maar Real Madrid blijft natuurlijk een prachtige club om tegen te spelen. Ik ben er wel blij mee. Vorig jaar was ik voor de uitwedstrijd geschorst, dus ik hoop fit te blijven en dan daar in Bernabeu revanche te kunnen nemen. Maar dat zullen de anderen ook hebben.” Ajax werd in Madrid immers van het kastje naar muur gestuurd en kwam geen moment in het spel. Dat de eindstand slechts 2-0 was, mocht een wonder worden genoemd. Dat kwaliteitsverschil liet Real Madrid in Amsterdam wel zien toen het verderop in de poulefase 0-4 werd.

De andere topploeg die Ajax treft is Olympique Lyon. ,,Ik hoorde dat die ploeg zich al elf jaar plaatste voor de Champions League, dus dat is echt een goede ploeg. Ik ken ze alleen van tv en dan vooral van de Champions League, want aan de Franse competitie wordt weinig aandacht besteed in Nederland. Al met al had de tegenstander uit pot 2 slechter gekund.”

Jan Vertonghen in actie tegen AJ Auxerre, vorig seizoen een van de opponenten. Jan Vertonghen in actie tegen AJ Auxerre, vorig seizoen een van de opponenten.

Met Dinamo Zagreb als derde opponent treft Ajax weer een bekende, weet Vertonghen: ,,Daar zijn we de laatste jaren twee keer geweest, waarvan een keer zonder publiek. Hun supporters zijn heel fanatiek, dat wordt een gekkenhuis. Als we kans willen maken op de tweede plek moeten we in elk geval twee keer van Dinamo Zagreb winnen”, schat de Belgisch international in.

De aanvoerder van Ajax staat te popelen om aan de wedstrijden te kunnen beginnen. ,,Ik kijk er heel erg naar uit. Ik kan haast niet wachten. Ik ben fit en klaar om mijn slag te slaan”, klinkt het strijdvaardig uit de mond van Vertonghen. ,,Het is genieten. Honderd procent!”

Vertonghen hoopt dat Ajax eerst thuis mag beginnen en dan tegen een team waarin goed valt te starten. ,,Maar dat is natuurlijk moeilijk te zeggen. Het zou ook kunnen dat het handig is om Real Madrid op het moment te treffen dat ze al zijn geplaatst, maar ja, dat ging vorig seizoen ook niet op.” Toen was Auxerre slachtoffer van de dadendrang van de reeds geplaatste Milanezen (4-0).

Tekst:Ajax.nl
Foto‘s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (bovenste) en Gerard van Hees (onderste)