Menu
Vertonghen met België naar halve finale

Vertonghen met België naar halve finale

Jan Vertonghen speelt met België de halve finale tijdens de Olympische Spelen. Thomas Vermaelen kreeg de rode kaart in het met 2-3 gewonnen duel tegen Italië en mist daardoor de halve eindstrijd.

Jan Vertonghen was een van de uitblinkers bij het verrassende België tegen Italië. FOTO PROSHOTS Jan Vertonghen was een van de uitblinkers bij het verrassende België tegen Italië. FOTO PROSHOTS

België begon prima aan de wedstrijd, maar in de zeventiende minuut trok Thomas Vermaelen de Italiaan Aquafresca onderuit en kregen de Italianen een penalty. Bovendien moest Vermaelen met een rode kaart het veld verlaten. Rossi scoorde weliswaar uit de toegekende strafschop maar de jonge Duivels waren absoluut niet uit het veld geslagen. Met vereende krachten bogen ze de achterstand bij rust om in een 2-1-voorsprong dankzij goals van AZ-speler Moussa Dembele en Kevin Mirallas.

In de tweede helft kregen de Italianen opnieuw een penalty, maar dankzij AZ-speler Dembele kwamen de Belgen wederom aan een voorsprong. De Italiaanse keeper kon het niet aanzien, ging buiten zijn boekje en kreeg ook de rode kaart waardoor de slotfase met tien tegen tien werd afgewerkt. Met vijf minuten extra tijd lukte het de Belgen, met ook oud-Ajacied Tom de Mul in de gelederen, de voorsprong te behouden en zo de halve finale binnen te stappen!