Menu
Vertonghen ook captain van België

Vertonghen ook captain van België

Jan Vertonghen zal vrijdagavond in de oefenwedstrijd van België tegen Montenegro de aanvoerdersband dragen. Blessures van de eerste drie opties dwongen interim-bondscoach Marc Wilmots tot het aanwijzen van de Ajacied als zijn captain.

De interim-bondscoach kwam tot zijn keuze na blessures van Vincent Kompany, ex-AjaciedThomas Vermaelen en Daniel van Buyten. Onmiddellijk wees Wilmots Jan Vertonghen aan als aanvoerder van de Rode Duivels in het duel met Montenegro: ,,Jan Vertonghen is 25 jaar en het is nu aan hem om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Vincent Kompany is onze eerste aanvoerder, maar het is interessant te weten dat twee of drie andere spelers deze rol ook op zich kunnen nemen", sprak de verantwoordelijke op de officiële website van de KBVB.

Terwijl zijn Deense en Nederlandse teamgenoten zich opmaken voor het EK moeten de Ajax-Belgen Vertonghen en Alderweireld de komende maand het Europees kampioenschap via de televisie volgen. De Rode Duivels slaagden er niet in zich te plaatsen voor het eindtoernooi, hoewel de ploeg spelers heeft die bij grote Europese clubs belangrijk zijn. Om er een paar uit te lichten: Kompany bij Engels kampioen Manchester City, Vermaelen bij Arsenal, Van Buyten bij Bayern München en Witsel bij Benfica.

Vertonghen sprak zich deze week tijdens de trainingen van de Rode Duivels al uit over het gemis van het EK: ,,Sinds het EK U21 en de Olympische Spelen horen we inderdaad vaak dat we over zeer grote talenten beschikken. Alle Duivels hebben dit seizoen bij hun clubs vele individuele en collectieve successen gekend en er zijn op dit moment vele transfergeruchten die de ronde doen. Dat is positief, maar we zijn hier samen om te focussen op de nationale ploeg. We willen meer dan enkel lofbetuigingen. We wensen nu koste wat het kost resultaten te boeken met de Duivels. We waren erg teleurgesteld in het missen van de kwalificatie voor het EK en wensen nu alles in het werk te stellen om de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië binnen te halen."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Photo News