Menu
Vertonghen ook kampioen op training

Vertonghen ook kampioen op training

Ajax heeft de competitie zondag in stijl afgesloten door Vitesse in het GelreDome met 3-1 te verslaan. Maandagochtend werd er een ontspannen uitlooptraining afgewerkt in de vorm van een partij voetvolley.

Een paar spelers verschenen maandag op het kleurrijke trainingsveld. Onder toeziend oog van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt (die als scheidsrechter fungeerde), speelden ze een paar vermakelijke partijen voetvolley. Het ene team bestond uit Jan Vertonghen, Theo Janssen, André Ooijer en Ajax-trainer Frank de Boer. Zij namen het op tegen Jasper Cillessen, Daley Blind, Siem de Jong en Toby Alderweireld. Het was dus oud versus jong.

De Jong was, evenals zijn tegenstander Vertonghen, overal te vinden. Waar mogelijk schoot of kopte hij de bal richting de andere kant van het net. ,,Je doet echt alles man!’’, schreeuwde Vertonghen naar de andere kant. ,,Wanneer word je nou eens geholpen?’’, voegde hij er al lachend aan toe. De Jong keek alleen met een smile naar de aanvoerder. Alderweireld fungeerde als stille kracht. Weinig woorden, maar harde schoten. Ook Blind en Cillessen reageerden alert en maakten het de tegenstander enkele keren knap lastig. ,,Goed zo Jas’’, klonk het meerdere malen uit de mond van De Jong richting Cillessen.

Vertonghen had het zelf ook niet makkelijk. Bij een aanname op de borst ging het compleet verkeerd. Voordat de bal op de grond stuiterde, probeerde De Boer half liggend op de grond er nog wat van te breien en een punt niet weg te geven. Vertonghen had met zijn mislukte aanname de lachers op zijn hand bij Ooijer en Janssen, die half over de grond rolde van het lachen. ,,Dat kwam door mijn rits. Die zat in de weg’’, probeerde de aanvoerder het nog recht te zetten. Ook de tegenstander lachte om zijn actie.

Maar wie het laatst lacht, lacht het best en dat was Vertonghen in dit geval. Zijn team versloeg Team De Jong, wat voor een dejà-vu zorgde. Net zoals vorige week woensdag, toen Ajax de 31ste landstitel binnensleepte, klonk opnieuw een kampioenslied. ‘Wij zijn kampioen, lala lala lalala…’

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Jan Vertonghen kopt de bal over het net. Jan Vertonghen kopt de bal over het net.
Theo Janssen en André Ooijer gieren het uit wanneer Vertonghen de bal mis schiet. Theo Janssen en André Ooijer gieren het uit wanneer Vertonghen de bal mis schiet.
Siem de Jong was aardig op dreef in het andere team. Siem de Jong was aardig op dreef in het andere team.
Een bal balanceren op zijn vinger doet de aanvoerder met gemak. Een bal balanceren op zijn vinger doet de aanvoerder met gemak.
Daley Blind kan niet geloven dat zijn team opnieuw een punt heeft verloren. Daley Blind kan niet geloven dat zijn team opnieuw een punt heeft verloren.
Toby Alderweireld klapt voor de tegenstander. Toby Alderweireld klapt voor de tegenstander.
Na afloop worden er ballen geschoten op de rode baan. Na afloop worden er ballen geschoten op de rode baan.