Menu
Vertonghen opnieuw in de prijzen

Vertonghen opnieuw in de prijzen

Jan Vertonghen is opnieuw in de prijzen gevallen. De 25-jarige aanvoerder van Ajax werd afgelopen woensdag met Ajax kampioen. Een dag later werd hij tijdens de kampioenshuldiging uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Na de laatste speelronde staat hij ook bovenaan in het Voetballer van het Jaar-klassement. Hij krijgt begin volgend seizoen de Gouden Schoen uitgereikt. Christian Eriksen eindigde als derde.

Ajax kent een rijke traditie met winnaars van de Gouden Schoen. Onder anderen Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Edwin van der Sar, Cristian Chivu, Maxwell en John Heitinga vielen al eens in de prijzen. Vorig seizoen won Theo Janssen, toen nog als speler van FC Twente, de Gouden Schoen.

Ook in categorie Talent van het Jaar is Ajax vaak present. In verleden werden Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder al eens gekroond tot grootste talent van de Eredivisie. Vorig seizoen werd Christian Eriksen, nu winnaar van de bronzen schoen, uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Tussen Vertonghen en Eriksen is Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie als tweede geëindigd in het klassement Voetballer van het Jaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst