Menu
Vertonghen scoort voor België

Vertonghen scoort voor België

Het Belgisch elftal elftal heeft in de kwalificatiereeks op weg naar EURO 2012 goede zaken gedaan. België, met Jan Vertonghen in de basis, boekte een ruime zege (4-1) op Azerbeidzjan. Servië, dat zonder Miralem Sulejmani speelde, kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1). Christian Eriksen speelde met Denemarken een vriendschappelijk duel.

Het Belgisch elftal, met Jan Vertonghen in de basis, versloeg Azerbeidjan met ruime cijfers; 4-1. De Ajacied opende de score in het Stade Roi Baudouin. Ruslan Abishov bracht Azerbeidjan na een kwartier spelen op gelijke hoogte. Timmy Simons benutte vervolgens een penalty. FC Twente-speler Nacer Chadli maakte op fraaie wijze de 3-1. Jelle Vossen maakte een kwartier voor tijd de vierde Belgische treffer; 4-1.

Servië verzuimde in de kwalificatiereeks op weg naar EURO 2012 te winnen van Estland. Het Servisch elftal, dat evenals afgelopen vrijdag tegen Noord-Ierland zonder Miralem Sulejmani aantrad, speelde de uitwedstrijd tegen Estland met 1-1 gelijk. Voormalig Ajacied Marko Pantelic scoorde namens Servië. Konstantin Vassiljev maakte vlak voor tijd de gelijkmaker.

Christian Eriksen is de enige Ajacied die geen kwalificatiewedstrijd met zijn nationaal elftal speelde. Eriksen speelde met Denemarken een vriendschappelijk duel met Slowakije. Het duel begon al goed voor Denemarken. Kornel Salata maakte in de openingsfase een eigen doelpunt, waardoor het elftal van Eriksen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. De gelijkmaker kwam na een halfuur van Besiktas-speler Filip Holosko. De Deen Michael Krohn-Dehli scoorde een kwartier voor tijd de 1-2.


Foto en tekst: Ajax.nl