Menu
Vertonghen: ‘Uitspraken heel stom’

Vertonghen: ‘Uitspraken heel stom’

Ajax vierde de bekerwinst donderdagavond uitbundig. Zowel op het veld in De Kuip, de kleedkamer als later in de Amsterdam ArenA met de eigen supporters. Jan Vertonghen blikt ‘the day after’ terug op de geweldige avond en betuigt tevens zijn spijt voor de ongelukkige uitlating die hij tijdens de huldiging in Amsterdam deed.

Moe maar voldaan meldde Vertonghen zich vrijdagochtend om die reden in de Amsterdam ArenA. De dag na de klinkende 4-1 zege in De Kuip keek hij terug op een bijzondere avond. ,,Mijn eerste prijs is binnen. Ik ben er gelukkig mee. In de kleedkamer hebben we een mooi feestje met de spelers gehad en ook de rest van de avond was geweldig.”

De verdediger was blij verrast toen hij zo’n twee uur na het behalen van de beker met de spelersbus het ArenA-dek op reed. ,,Het was fantastisch om te zien dat zoveel supporters op ons hadden gewacht in de Amsterdam ArenA. Het was immers al een behoorlijke tijd na de wedstrijd. Gelukkig hebben we als spelers wat terug kunnen geven tijdens de feestelijke huldiging in ons eigen stadion.”

Naast alle mooie herinneringen aan de avond wil Vertonghen ook zijn spijt betuigen voor de uitlating over Feyenoord die hij tijdens het feest in de ArenA via de microfoon deed. ,,Dat was gewoon heel stom van me”, sprak hij vrijdag. ,,Ik heb me laten meeslepen door mijn emoties. Dat had ik niet moeten doen. Zeker niet in de positie die ik als speler van Ajax heb. Vanochtend ben ik dan ook naar de club gegaan en heb er met de directie over gesproken. Algemeen directeur Rik van den Boog vertelde mij toen dat hij al voornemens was om mij bij zich te roepen.”

'Ik heb me laten meeslepen door mijn emoties. Dat had ik niet moeten doen' 'Ik heb me laten meeslepen door mijn emoties. Dat had ik niet moeten doen'

Van den Boog: ,,Dat klopt, ik tolereer dit gedrag niet. Temeer omdat Ajax en Feyenoord de afgelopen tijd zo druk bezig zijn geweest met het af laten nemen van de te hoog opgelopen spanning tussen de supporters. In dat kader is dit extra onhandig. Ik ben daarom blij dat Jan Vertonghen het zelf op deze wijze heeft opgepakt. Ik heb een stevig gesprek met hem gevoerd en hij was het roerend met mij eens.”

Vertonghen benadrukt dat hij het extra stom van zichzelf vindt om zich tijdens de huldiging negatief over Feyenoord uit te laten. ,,Juist omdat de Feyenoord-supporters in De Kuip zich donderdagavond zo goed gedragen hebben. Tijdens de uitreiking van de beker werd er zelfs voor ons geapplaudisseerd. Daarom wil ik mijn excuses aanbieden aan de fans en spelers van Feyenoord en ook aan andere mensen die ik met mijn uitspraken beschadigd heb. Het was niet handig van me en het doet bovendien al helemaal geen eer aan hoe mooi de Klassieker gisteren was.”

Ajax doet verder geen uitspraak over de inhoud van het gesprek.

Vertonghen in duel met Feyenoord-spits Roy Makaay. Vertonghen in duel met Feyenoord-spits Roy Makaay.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst