Menu
Vertonghen: 'United is fantastische club'

Vertonghen: 'United is fantastische club'

Voor Ajax kwam er vrijdagmiddag een Champions League-affiche uit de loting voor het Europa Leaguetoernooi. Twee clubs die vorige week nog actief waren op het hoogste Europese podium, treffen elkaar nu op 16 en 23 februari een treetje lager. Aanvoerder Jan Vertonghen heeft er vrede mee. ,,Het is een pittige loting, maar het is een sterke en mooie tegenstander."

De Ajacieden keken in het spelershome met elkaar naar de loting. Vertonghen: ,,Toen de naam Ajax viel, werd het stil en toen United uit de koker kwam, hoorde je wauw, sommigen twijfelden 'is dit nou goed of niet?"

De gedachten van Vertonghen gingen vrijwel gelijk even terug naar begin 2010, toen Ajax ook een CL-waardig affiche in de Europa League kreeg voorgeschoteld. ,,Het is net zoiets als Juventus in de Europa League een paar seizoenen geleden; een mooie en sterke tegenstander. We zullen tegen Manchester United op ons best moeten te zijn."

De aanvoerder zelf kon zich wel vinden in de loting. ,,We hebben allemaal Manchester de Champions League in 1999 en 2008 zien winnen. Ze hebben in de loop der jaren honderden goede en mooie spelers gehad. Maar in de Champions League hebben we laten zien dat we mee kunnen. Manchester is fantastisch, hebben een grote trainer, grote sterren en Old Trafford is een mooi stadion. Daar kan je niet naast kijken. Natuurlijk zullen we voor een goed resultaat gaan, maar we moeten ook vooral genieten van de entourage en de sfeer!"

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven), Ajax.nl/Gerard van Hees (midden).

Jan Vertonghen in de laatste CL-wedstrijd tegen Real Madrid Jan Vertonghen in de laatste CL-wedstrijd tegen Real Madrid